Хіти тижня. Запобігти найгіршому: Медики розповіли, як хворий може самостійно розпізнати рак легенів на ранній стадії

Експерти розповіли про 5 незвичайних симптомів раку легенів, про які необхідно знати кожному.

За статистикою Україна займає друге місце в Європі за кількістю жителів, що померли від раку. На кожні 100 тисяч чоловік припадає 347 смертельних випадків, інформують Патріоти України. Незважаючи на зусилля, що вживаються щодо зниження обсягів вживання тютюну, рак легенів залишається головною причиною смертності. За інформацією Національного реєстру раку, в нашій країні рак легенів у статистиці смертності від злоякісних новоутворень за підсумками 2008 року займав перше місце у чоловіків і сьоме - у жінок. Тобто, куріння є причиною майже третини смертей, коли у світі – менш як чверть. І кількість курців в Україні з року в рік збільшується на тлі антинікотинових воєн в Європі та США.

Експерти назвали 5 незвичайних симптомів раку легенів, про які необхідно знати кожному

Розширення кінчиків пальців

Подібного роду розширення на кінчиках пальців і нігтів часто спостерігаються у жертв раку легенів, що мають гіпертрофічну легеневу остеоартропатію. З нею стикається 5 з кожних 100 чоловік, що мають рак бронхіальних трубок легких. Нерідко цей різновид пухлин зустрічається у людей з недрібноклітинний рак легенів. Однак у деяких потовщення пальців спостерігаються, а в інших ні.

Набряки шиї та обличчя

Набряки шиї та обличчя можуть бути ознакою раку легенів. Нерідко вони викликаються тиском, який пухлина в легенях виробляє на вени, що доставляють кров до серця з голови.

Біль в кістках

Біль у спині або стегнах нерідко буває симптомом раку легенів, якщо вірити Американському спільноті онкологів. Часто ця біль виникає в тому випадку, якщо рак вже супроводжувався метастазами і поширився на інші частини тіла.

Втома

Одним з класичних симптомів багатьох злоякісних хвороб, включаючи і рак легенів, є найсильніша втома, через яку людина втрачає можливість виконувати повсякденні справи. Вона пов'язана з хімічними речовинами, які пухлина виділяє в кровотік. Ці речовини негативно впливають на рівень кисню в крові.

Підвищений рівень кальцію

При деяких різновидах раку легенів рівень кальцію в крові зростає, так як пухлина призводить до витоку кальцію з кісток в кровотік. Надлишок кальцію в крові провокує сонливість, а в деяких випадках призводить до коми і навіть до смерті.

Джерело: u-news

ТОП-5 найбезпечніших країн на випадок, якщо почнеться Третя світова війна

четвер, 18 квітень 2024, 11:28

У час, коли загроза Третьої світової війни щороку зростає на фоні військової агресії в Україні, Ізраїлі та конфлікту в Таїланді британці задумалися над країнами, де можна безпечно перечекати так званий апокаліпсис, передають Патріоти України. Як зазнач...

Синоптики попереджають про сильні заморозки в Україні: Де різко знизиться температура

четвер, 18 квітень 2024, 9:50

Синоптики попереджають про суттєве погіршення погоди та зниження температури в Україні. Так, у низці регіонів очікуються заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передають Патріоти України. Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні мет...