Хіти тижня. "Збирайте не валізи, а сумку": 5 важливих кроків перед поїздкою на заробітки

Українка, яка проживає та працює в Італії, розповіла 5 кроків, про які варто пам'ятати під час еміграції в Італію чи іншу країну.

“Не можу втриматися, щоб не згадати відомий анекдот, що присутній на багатьох емігрантських сайтах. Дуже вже він підходить для сьогоднішньої теми", - пише у своєму блозі Тетяна Проскурняк, українка, яка проживає і працює в Італії, повідомляють Патріоти України

Так от, один чоловік, що прожив праведне життя, потрапляє до раю. Після двох-трьох тижнів перебування починає нудьгувати і звертається до Бога: “Господи, я все життя думав тільки про роботу, в той час як інші жили в своє задоволення. Дай мені хоч після смерті подивитися як мучаться ті грішники, відпусти мене в пекло на один день”. Бог вислухав і відпустив його. Потрапляє чоловік у пекло, а там весело, всі сміються, танцюють, випивають. Повернувся він до раю, та через деякий час знову просить: “Чи не можна повторити подорож?” Бог знову його відпустив.

Втретє чоловік попросив відпустити його назавжди. Як тільки переступив поріг пекла, чорти схопили його і потягли смажити на вогні. “Господи, за що? Адже раніше все було так чудово?” На що Бог відповів: “А чого ти дивуєшся? Одне діло – туризм, зовсім інше – еміграція. Мораль зрозуміла. Якщо ви зібралися на заробітки за кордон – це серйозний крок і готуватися до нього треба відповідно” – пише у своєму блозі Тетяна Проскурняк.

Зберіть інформацію

“Що вам відомо про Італію взагалі і про заробітки зокрема? Говоріть з людьми, вступайте в емігрантські групи в соцмережах, приймайте участь у форумах по еміграції, не обмежуйтеся однією думкою. Аргумент “мені Галя розповіла” або “на altromenu.com так написано” не витримують критики. Одна людина може помилятися або свідомо говорити неправду, всі разом – навряд чи”.

Відкидайте протизаконні дії

“Не починайте свій шлях “не з тієї ноги”. Уже того, що ви користуєтеся безвізом для роботи або відкриваєте візу з однією метою, а їдете – зовсім з іншою і до іншої країни вам вистачить позаочі. Не погіршуйте своє і без того хитке становище підробленим паспортом, фальшивою візою, переїздом кордону в багажнику і т. д. Ця дикість залишилася в минулому десятилітті і краще, якщо не повернеться ніколи. Поговоріть з людьми, які часто їздять за межі країни, дізнайтеся, як вести себе на кордоні, особливо якщо їдете вперше. Поспілкуйтеся з водіями, що займаються міжнародними перевезеннями, але пам’ятайте, що вони – особи зацікавлені”.

Забезпечте свій тил

“Самотужки вам не впоратися. Як би ретельно ви не готувалися до від’їзду, вирішити всі наявні проблеми не вдасться. Частина з них, а також нові питання, що виникнуть у майбутньому, доведеться довірити комусь іншому. Можливо, є сенс залишити доручення на ведення ваших справ довіреній особі. До того ж рано чи пізно (краще рано, звичайно) ви почнете заробляти і пересилати гроші. Відповідно хтось повинен ними розпоряджатися. Хто це буде? Чоловік? Батьки? Діти? Друзі? Ваш вибір в змозі спровокувати чималі тертя в сім’ї і часто приймається найпростіше і неправильне рішення “там видно буде”. До речі, аналогічна відповідь, як правило, дається по більшості пунктів цього та попереднього дописів”.

Максимально організуйте переїзд

“Домовтеся хто, коли і де вас зустрічатиме. Узгодьте це з перевізником заздалегідь. Запишіть назву пункту призначення, напередодні від’їзду зіздвоніться і переконайтеся, що водій вас довезе, а друзі – зустрінуть. Постарайтеся роздобути хоча б кілька телефонних номерів інших знайомих на непередбачений випадок. У жодному разі не вирушайте в дорогу без грошей. Дуже добре, якщо друзі або родичі погодилися оплатити ваш переїзд і підтримати на перший час, але відправлятися в далеку дорогу з порожніми кишенями щонайменше несерйозно. І попросіть кого-небудь купити і переслати вам телефонний номер. Це нескладно і недорого, зате ви зможете відразу після перетину італійського кордону зв’язатися з потрібною людиною”.

Збирайте не валізи, а сумку

“Беріть тільки найнеобхідніше! Кількість одягу має відповідати меті, зазначеній у вашій візі чи запрошенні. Якщо у вас мультивіза по бізнесу і на кордоні ви кажете, що збираєтеся повернутися через два дні, то величезна щільно напхана одягом валіза з десятьма парами нижньої білизни може викликати питання. А про “туристку”, що їде на курорт у Грецію з зимовим пальто і чобітьми у валізі взагалі не варто говорити. До речі, в будь-якому випадку у вас має бути при собі достатня кількість грошей для пред’явлення на митниці, якщо буде потрібно. Не забудьте документи: паспорт, запрошення, страхування та інші “дрібниці”.

Джерело: Altro Menu

"Шила військову форму по 12-15 годин": Американська баскетболістка розповіла про жахіття, пережиті у російській тюрмі

п’ятниця, 3 травень 2024, 12:43

Американська баскетболістка Брітні Грайнер провела у російській тюрмі 10 місяців через знайдені у її багажі наркотики. У інтерв'ю виданню The New York Times спортсменка розповіла про всі жахіття, з якими вона зіштовхнулася у в'язниці країни-агресорки, ...

На фронті загинув відомий український актор

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:59

Відомий український актор театру і кіно Євген Шумілов загинув на фронті. Сумну звістку повідомив у Facebook його близький друг Іван Марченко, передають Патріоти України. Він зазначив, що Євген Шумілов мобілізувався до лав ЗСУ два роки тому і вирушив на...