Хіти тижня. Здорове харчування: Три міфи про українську картоплю, які варто забути

Здорове харчування по мірі того, як набирає популярність, обростає ще й численними міфами та табу, які часто не відповідають реальності.

Фахівці спростовують основні міфи про один з найпопулярніших в Україні продуктів - картоплю, передають Патріоти України.

Міф 1: картопля калорійна і шкідлива для фігури

Картопля, так само як макарони та рис, містить складні вуглеводи, які корисні для організму. До того ж, картопля мстить у собі ще й вітамін С. Калорійність картоплі залежить від способу приготування страви. Звісно, смажена картопля з салом чи соусом – не принесе користі фігурі. Але якщо її відварити, то в 100 грамах страви буде лише 76 калорій. Для прикладу, в 100 грамах вареного рису – 116 калорій.

Міф 2: не можна їсти картоплю з м'ясом

Існує твердження, що не можна вживати разом продукти, які містять вуглеводи та білки. Це пояснюється тим, що травна система може просто не впоратись із навантаженням. Насправді ключ збалансованого харчування в розмаїтті: білки насичують, вуглеводи дають енергію, жири забезпечують здоров'я клітин і засвоюваність вітамінів.

Головне полягає в способах приготування. Від смаженої картоплі та засмаженого шматка м'яса вам дійсно може бути зле, але це пов'язано зовсім не із поєднанням продуктів.

Міф 3: не можна їсти картоплю щодня

Картопля входить в число основних продуктів багатьох світових кухонь через свою поживну цінність. Цей продукт – важливе джерело вітамінів, мінералів і клітковини, який можна вживати щодня. Але тут вже питання смакових якостей – вам навряд чи захочеться щодня їсти схожі між собою страви.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...