Фахівці спростовують основні міфи про один з найпопулярніших в Україні продуктів - картоплю, передають Патріоти України.
Міф 1: картопля калорійна і шкідлива для фігури
Картопля, так само як макарони та рис, містить складні вуглеводи, які корисні для організму. До того ж, картопля мстить у собі ще й вітамін С. Калорійність картоплі залежить від способу приготування страви. Звісно, смажена картопля з салом чи соусом – не принесе користі фігурі. Але якщо її відварити, то в 100 грамах страви буде лише 76 калорій. Для прикладу, в 100 грамах вареного рису – 116 калорій.
Міф 2: не можна їсти картоплю з м'ясом
Існує твердження, що не можна вживати разом продукти, які містять вуглеводи та білки. Це пояснюється тим, що травна система може просто не впоратись із навантаженням. Насправді ключ збалансованого харчування в розмаїтті: білки насичують, вуглеводи дають енергію, жири забезпечують здоров'я клітин і засвоюваність вітамінів.
Головне полягає в способах приготування. Від смаженої картоплі та засмаженого шматка м'яса вам дійсно може бути зле, але це пов'язано зовсім не із поєднанням продуктів.
Міф 3: не можна їсти картоплю щодня
Картопля входить в число основних продуктів багатьох світових кухонь через свою поживну цінність. Цей продукт – важливе джерело вітамінів, мінералів і клітковини, який можна вживати щодня. Але тут вже питання смакових якостей – вам навряд чи захочеться щодня їсти схожі між собою страви.
Печерський районний суд міста Києва залишив під вартою військовослужбовця взводу охорони Збірного пункту Київського міського ТЦК та СП, який підозрюється у перевищенні повноважень під час виконання службового завдання по «поставці мобілізаційних ресурс...
В Україні нещодавно змінили правила оформлення соціальної допомоги. У зв'язку з тим, що Пенсійний фонд України (ПФУ) тепер має функцію призначення та виплати соціальних допомог, будуть проведені перевірки всіх отримувачів допомоги, передають Патріоти У...