Хіти тижня. Здорове харчування: Три міфи про українську картоплю, які варто забути

Здорове харчування по мірі того, як набирає популярність, обростає ще й численними міфами та табу, які часто не відповідають реальності.

Фахівці спростовують основні міфи про один з найпопулярніших в Україні продуктів - картоплю, передають Патріоти України.

Міф 1: картопля калорійна і шкідлива для фігури

Картопля, так само як макарони та рис, містить складні вуглеводи, які корисні для організму. До того ж, картопля мстить у собі ще й вітамін С. Калорійність картоплі залежить від способу приготування страви. Звісно, смажена картопля з салом чи соусом – не принесе користі фігурі. Але якщо її відварити, то в 100 грамах страви буде лише 76 калорій. Для прикладу, в 100 грамах вареного рису – 116 калорій.

Міф 2: не можна їсти картоплю з м'ясом

Існує твердження, що не можна вживати разом продукти, які містять вуглеводи та білки. Це пояснюється тим, що травна система може просто не впоратись із навантаженням. Насправді ключ збалансованого харчування в розмаїтті: білки насичують, вуглеводи дають енергію, жири забезпечують здоров'я клітин і засвоюваність вітамінів.

Головне полягає в способах приготування. Від смаженої картоплі та засмаженого шматка м'яса вам дійсно може бути зле, але це пов'язано зовсім не із поєднанням продуктів.

Міф 3: не можна їсти картоплю щодня

Картопля входить в число основних продуктів багатьох світових кухонь через свою поживну цінність. Цей продукт – важливе джерело вітамінів, мінералів і клітковини, який можна вживати щодня. Але тут вже питання смакових якостей – вам навряд чи захочеться щодня їсти схожі між собою страви.

Одна з найщасливіших країн світу платить за переїзд туди: які умови

п’ятниця, 22 листопад 2024, 9:56

Якщо і переїздити кудись жити, так це до країни, з високим індексом щастя. Одним з найвищих таких показників у світі може похвалитись Швейцарія, і зараз країна пропонує вигідні умови переміщення. Як пише видання Express, швейцарський уряд пропонує моло...

На тлі шаленого злету цін: В Україні різко переписали цінники на популярний продукт

п’ятниця, 22 листопад 2024, 9:32

В Україні суттєво здешевшала морква. Насьогодні виробники відвантажують її по 15-23 грн/кг, що в середньому на 21% дешевше, ніж тижнем раніше. Основна причина – сезонне збільшення пропозиції на тлі досить стриманого попиту. Відповідно, незабаром ціни н...