Хіти тижня. "Здоровий глузд відпочиває": На що ведуться українці в магазинах (відео)

Роблячи покупки, люди керуються емоціями, які заважають зробити раціональний вибір.

"Торгівля рухається завдяки бажанню отримати хороші емоції при купівлі товару, який здоровий глузд ніколи б не дав дозвіл придбати", - йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Річард Талер, що отримав Нобелівську премію в галузі економіки, довів, що світовими ринками керують не чіткий розрахунок і науково доведена доцільність, а прості людські емоції.

Відзначається, що люди ведуться на різні акції і готові купити навіть те, що насправді для них є абсолютно непотрібним.

"Це дає можливість великим банкам нав'язувати людям "золоті карти", які не дають ніяких реальних бонусів", - розповів економіст Володимир Вахітов.

Як розповіли продавці-консультанти, абсолютна більшість клієнтів при виборі товарів насправді самі не знають, чого хочуть. Люди прагнуть купити не дійсно потрібну їм річ, а те, що підвищить їх соціальних статус і зробить розумнішими за інших.

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...

Закликав до захоплення України: СБУ оголосила підозру відомому пропутінському музиканту

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:52

Служба безпеки України повідомила про підозру прокремлівському музиканту, який агітував за Путіна на окупованому Донбасі. Йдеться про музиканта Олексія "Джанго" Піддубного, який публічно виправдовує російську збройну агресію проти України. Йому загрожу...