Хіти тижня. Жити по-новому: Українців чекає новий тарифний удар вже у квітні

Тарифи на газ, гарячу воду та опалення можуть вирости ще мінімум на 20%.

Ілюстрація: zhzh.info

Уже в середині весни український уряд перегляне тарифи на газ, а слідом за цим можуть вирости тарифи на гарячу воду і опалення, повідомляють Патріоти України.

Згідно з чинною постановою уряду, ціни на газ повинні переглядатися два рази в рік. Таким чином, черговий перегляд тарифів запланований на квітень 2018 року.

Якщо врахувати те, що ціни на європейському газовому хабі ростуть (а українські тарифи формуються саме на основі імпортного газу), а гривня постійно девальвує, то уникнути зростання тарифів просто не реально.

Варто також нагадати, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) наполягав на зростанні тарифів на газ ще в жовтні 2017 року. Однак тоді в українському Кабміні пообіцяли не підвищувати вартість комунальних послуг в цьому опалювальному сезоні.

Відзначимо також, що тариф на газ встановлює Кабінет міністрів України, а от всі інші ціни визначає Національна комісія в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ).

Її голова Дмитро Вовк недавно заявив, що в процесі ринкового формування тарифу на газ сталася "затримка", тому що чинна ціна вже застаріла.

Швидше за все, після того, як Кабмін перегляне тариф на газ в квітні, постачальники тепла і гарячої води звернуться до НКРЕКУ з вимогою підвищити їх тарифи теж. Тому пропорційно газу можуть подорожчати теплопостачання та гаряча вода - як мінімум на 20%.

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...