Хіти тижня. "Зрада" зі списаною військовою технікою: Бірюков кинув "тінь" на Тимошенко

Мінімум 17 одиниць транспортної техніки списано та реалізовано згідно існуючих процедур.

Юрій Бірюков. Фото: соцмережі.

"Знайдена на Житомирщині військова техніка була списана і продана за прем’єрства Тимошенко", - заявив Юрій Бірюков. Військовий прокурор обережніший у висловлюваннях, але також поки не має підтверджень складу злочину, передають Патріоти України.

Щонайменше частину військової техніки, котру виявили в Житомирській області, було продано легально протягом 2013-2016 років. Цією процедурою займалося управління обліку надлишкового майна Збройних сил України.

За словами військового прокурора Геннадія Рябенка, досудове розслідування за підозрою в розтраті державного майна триває, однак станом на зараз уже з’ясовано, що мінімум 17 одиниць транспортної техніки списано та реалізовано згідно існуючих процедур. Зокрема, через згадане управління та корпорацію "Укрінмаш", а покупцями стали комерційні структури. «Тривають слідчі дії з метою отримання оригіналів документів, які підтвердять походження цих одиниць», - пояснив правоохоронець.

Рябенко також уточнив, що загалом було виявлено 196 одиниць техніки (93 транспортних засоби, 98 причепів, КУНГів і цистерн, 4 БТР і 1 БРДМ), котра вся є демілітарізованою, але на деяких машинах знищені номери вузлів і агрегатів. "Уся ця техніка демілітарізована, жодного озброєння чи даних, щоб назвати цю техніку військовою, наразі немає. Вилучено також окремі документи – договори купівлі-продажу, довіреності, з яких вбачається, що придбання цієї техніки громадянином тривало щонайменше 6-8 років", - пояснив прокурор.

Одначасно з цим радник президента України Юрій Бірюков повідомив, що масовий розпродаж військового майна Міноборони відбувався за часів прем'єрства Юлії Тимошенко та мав цілком легальний характер. "Масовий розпродаж військового майна, що відбувався в 2006-2008 роках, із юридичної точки зору був цілком легальним – були всі узгодження Міноборони, яке на той момент цілком щиро написало, що нам не потрібні тисячі одиниць цієї техніки, тому давайте її продамо. Найбільший продаж відбувався у 2007-2008 роках. У нас є список, лише на кількох машинах збиті номери, на більшості машин номери вузлів і агрегатів збереглися, по базі поліції встановили одну з машин, яку було продано з армії в 2007 році", - сказав Бірюков.

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...