ХХI століття: У пустелі Невада пройшов випробування Hyperloop - "поїзд майбутнього" (фото, відео)

Техніка з фантастичних оповідань стає реальністю. Пустеля в США, як завжди, стала першим свідком випробувань.

Гальмування капсули на піщаному насипу. Hyperloop One. Фото: nat-geo.ru

Пристрій розміром з автомобіль зовні схожий на санки, що приводиться в рух електромагнітами, в минулу середу проїхав через пустелю Невада на швидкості понад 160 км / ч. Це було перше успішне випробування технології «поїзда майбутнього» - Hyperloop, інформують Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.

До четвертого кварталу 2016 року Hyperloop One планує почати повноцінні випробування на повномасштабній трикілометровій ділянці з трубами. Випробовуватися буде вже не тільки візок, а й прототип пасажирської капсули на раніше заявленої швидкості - понад 1100 кілометрів на годину.

Концепцію вакуумного поїзда Hyperloop в 2013 році запропонував Ілон Маск. Передбачається, що транспортна система буде переміщати пасажирські капсули невеликих розмірів всередині труби, де підтримується вкрай низький тиск повітря, на три порядки нижче атмосферного. Теоретично такі умови дозволять поїзду розвинути швидкість понад тисячу кілометрів на годину.

Крім Hyperloop One розробкою транспортної системи також займаються SpaceX і Hyperloop Transport Technologies. Раніше Ілон Маск заявляв, що SpaceX побудує свою тестовую ділянку в Техасі до червня 2016 року, а Hyperloop Transportation Technologies вже уклала угоду з урядом Словаччини про будівництво траси Hyperloop в центральній Європі.

На фронті загинув відомий український актор

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:59

Відомий український актор театру і кіно Євген Шумілов загинув на фронті. Сумну звістку повідомив у Facebook його близький друг Іван Марченко, передають Патріоти України. Він зазначив, що Євген Шумілов мобілізувався до лав ЗСУ два роки тому і вирушив на...

До України повертаються заморозки: Синоптики розповіли, де й коли суттєво знизиться температура

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:30

Синоптики попереджають про суттєве зниження температури повітря в Україні. Як наслідок - у низці регіонів очікуються заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передають Патріоти України. Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеор...