"Хочу прокинутися вранці 1 січня і щоб над будинком висів прапор України", - жителі "ДНР" розповіли про свої мрії

Донеччани скаржаться, що з кожним днем ​​виживати стає все важче, ціни на товари "космічні", і вони не відповідають реальному рівню зарплат і пенсій в "ДНР", тому зустрічати ще один Новий рік під владою окупантів в них не має настрою.

"Донецьк - це Україна":  Жителі окупованих територій розповіли про свої мрії. Фото: Korydor.

У жителів окупованої території немає настрою зустрічати Новий рік, цьому сприяє низький рівень життя в "ДНР", жорстка економія на всьому, жебрацькі зарплати, нахабство і хамство бойовиків, безперервні бойові дії. Багато донеччан скучили по сім'ям, які перебувають за межами Донецька, але приїхати до рідного дому не можуть з багатьох причин, пишуть Патріоти України.

Донеччанин Анатолій К. розповів журналістам, що не вірить в можливість якихось змін в 2017 році.

"Немає надії і віри в те, що так станеться. Приводів для радості немає. А що, радіти ще одному році життя пліч-о-пліч з бойовиками? Все так бридко, сепаратисти пашуть за копійки, але пишаються тим, що вони"новоросці", а на кухнях, мабуть, все на світі проклинають. Сил немає, набридло все, не відчуваю я свята", - поділився донеччанин.

Він упевнений, що 1 січня 2017 року буде таким же, як і всі інші дні. Настане сіра і буденна пора.

Ще одна донеччанка обурюється тим, що терористи стали витрачати великі гроші на святкову ілюмінацію, а народ живе по-жебрацькому.

"Краще б на престарілих пустили гроші, на відновлення опалення, водопостачання", - розповіла донеччанка Ганна Г.

"А я от хочу прокинутися вранці 1 січня і щоб над будинком висів прапор України, Захарченко та його банду повісили на площі, а ми б знову перейшли під владу своєї країни. Це мрії, розумію, але я все одно буду вірити", - говорить пенсіонерка Зінаїда Г.

Донеччани скаржаться, що з кожним днем виживати стає все важче, ціни на товари "космічні", і вони не відповідають реальному рівню зарплат і пенсій в "ДНР".

Також на окупованій території перед святами стали дорожчати продукти. Люди, крім іншого, бояться обстрілів і не хочуть провести Новий рік під звуки ворожої артилерії.

"У 2015 році Захарченко обіцяв нам перемир'я, але 31 грудня вночі почалися бої навколо міста. Залпи артилерії трясли будинок, і було чути свист снарядів", - згадав донеччанин Ілля К. Чоловік вирішив, що 2017 рік він поїде зустрічати в більш спокійну частину окупованого Донецька.

Доведеться платити: Які штрафи загрожують українцям за порушення правил військового обліку та мобілізації

понеділок, 29 квітень 2024, 12:53

Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт №10379, який передбачає посилення відповідальності за військові правопорушення (мобілізації) та внесення відповідних змін до Кодексу про адмінправопорушення та Кримінального кодексу, передають Патрі...

Українці можуть отримати субсидію, навіть працюючи на пів ставки: Що треба знати

понеділок, 29 квітень 2024, 12:42

Деякі українці можуть отримати субсидію на житлово-комунальні послуги. Йдеться про тих, чиї доходи не можуть покрити витрати на комуналку. Крім цього, на пільгу також можуть розраховувати особи, які працюють неповний робочий день. Детальніше про це роз...