"Хотели как лучше, а получилось - как всегда": Через субсидії Дніпро може залишитись без газу

Газова компанія ризикує стати неплатоспроможною через брак коштів – держава не платить за тих жителів, котрі оформляють субсидію.

Грошові надходження за споживаний газ скорочуються. Фото: economics.unian.netПідвищення комунальних тарифів стало причиною масового оформлення субсидії в місті Дніпро. Через це мешканці можуть залишитися без газу, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт 056.ua.

Велика кількість субсидій призведе до того, що у підприємства "Дніпрогаз" не залишиться грошей на закупівлю газу. У Компанії відзначають, що субсидії не сприяють економії ресурсів серед населення.

"Діюча система субсидування призводить до надмірних енерговитрат і дефіциту оборотних коштів газорозподільних компаній, що ставить під загрозу стабільне газопостачання Дніпропетровська і Дніпропетровського району", - пояснили в "Дніпрогаз".

Суть проблеми в тому, що частина тарифної виручки компанії є не гроші, а бюджетні зобов'язання. Їх розмір становить 14,2 мільйона гривень. Вони оформляються заліками по субсидіях.

Через брак коштів компанії може стати неплатоспроможною. Тим більше, що держава не платить за тих жителів, які оформляють субсидію. Заборгованість перед підприємством на сьогоднішній день досягла суми в понад 180 тисяч гривень.

Ця цифра і далі буде рости з початком опалювального сезону в місті. Адже кількість оформляють субсидії істотно виросте. У той же час грошові надходження за споживаний газ будуть скорочуватися. Через недофінансування постраждають програми по ремонту і заміні газопроводів, безкоштовного встановлення лічильників, закупівля палива та необхідних матеріалів для автомобілів служби. Також це вплине на виплати зарплат для працівників підприємства.

Ухилянтів повернуть назад? Литва може відмовити в наданні посвідки на проживання чоловікам з України

середа, 8 травень 2024, 10:50

Литва може відмовити в наданні посвідки на проживання чоловікам з України. Зокрема, якщо Київ доведе, що вони відхиляються від військової служби. Про це заявила прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте. "Ми не будемо організовувати депортацію або шукати ...

Це варто знати! Що треба нести на цвинтар у поминальні дні і чи можна брати їжу і алкоголь

середа, 8 травень 2024, 10:45

Через тиждень після найбільшого християнського свята Великодня починаються поминальні дні. Уцей час віряни відвідують своїх померлих близьких на кладовищі та вшановують їх. Однак не всі знають, з чим саме потрібно приходити на цвинтар. Тому священник П...