Хресна хода Путіна: "Правий сектор" висунув ультиматум владі

Партія ПС вимагає заборонити захід та детально перевірити його організаторів і учасників.

"Україна – понад усе!" Фото: patrioty.org.uaПолітична партія "Правий сектор" вимагає заборонити проведення хресного ходу Московського патріархату в межах міста Києва, оскільки це може закінчитися "провокаціями", таку заяву оприлюднено на офіційному сайті організації, повідомляють Патріоти України.

10-тисячний натовп, очолений функціонерами придворної установи Путіна, пройде областями України і планує 27 липня зібратися в Києві. Цей суто політичний захід Московського патріархату його лідери прикривають християнською риторикою та символікою. Для справді віруючих християн цей захід є гріхом, який ні в якому разі не може підтримуватись ні словом, ні тим паче долученням", - стверджують у "ПС".

Дана акція, на думку керівництва "Правого сектору", носить яскраво виражений політичний й антиукраїнський характер. Як наголошується у повідомленні, "про жодні релігійні принципи тут не йдеться. "Організатори УПЦ МП підло використовують людей, які довірились їм через своє незнання або слабку силу волі. "Громада наївних - живий щит, яким прикривається МП", - стверджують українські націоналісти.

Органам центральної влади вони висувають вимогу "заборонити захід, не допустити його до Києва та детально перевірити організаторів і учасників".

"Не допустіть провокацій! - йдеться у зверненні. - В інакшому випадку ми, як люди, що ставлять Бога і Україну понад усе, не зможемо залишатись осторонь та будемо реагувати".

Нагадаємо, 3 липня зі Свято-Успенської Святогорської Лаври в Донецькій області розпочався хресний хід УПЦ МП на Київ. 9 липня друга група паломників вийшла зі Свято-Успенської Почаївської лаври в Тернопільській області.

Українські біженці можуть отримати гроші на оренду житла в Польщі: Що варто знати

вівторок, 14 травень 2024, 3:25

Біженці з України, які перебувають у Польщі, можуть претендувати на участь у програмі "Крок Додому", яка спрощує процес оренди житла. Однак для участі в цій програмі необхідно відповідати певним критеріям. Про це повідомили на сайті Польського консульт...

Ірландія може скоротити державну підтримку для українських біженців

вівторок, 14 травень 2024, 2:35

Ірландія цього тижня розгляне питання про скорочення державної підтримки для шукачів притулку та біженців, у тому числі тих, хто прибув з України, з метою приведення системи відповідно до систем інших європейських країн. Про це у понеділок заявив прем'...