Християни західного обряду святкують Великдень

У 2016 році католицька Пасха відзначається 27 березня.

Сьогодні католики святкують Великдень. Фото: ria.ru.

Католицька Пасха – це одне з головних церковних католицьких свят, адже воно уособлює воскресіння Ісуса Христа, початок нового життя без смерті і відкриття райських врат для праведних душ віруючих людей. Про це пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Католицька Пасха передує православній на один – два тижні (буває і більше). Однак іноді їх дати (числа) святкування збігаються, як це було у 2014-му і 2017-му.

У західних країнах католицька Пасха в 2016 році буде відзначатися дещо інакше, ніж звикли це робити у православних країнах. У католиків Великдень відзначають у колі сім'ї, адже це свято вважається, в першу чергу, сімейним.

У Страсний четвер глобальному прибиранню піддається будинок і ділянка перед ним, якщо така є, а також люди приймають душ і змивають із себе всі гріхи, накопичені за останній час.

У католицьку великодню Неділю діти прокидаються з єдиною метою – знайти всі заховані по дому яйця пасхального Кролика.

Обов'язковим є відвідування у цей день церкви. Звідти приноситься свята вода для окроплення житла і святий вогонь, від якого в будинку запалюють всі свічки, покликані очистити приміщення від злих духів.


Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...

Бідолашна думала, що допомогла ЗСУ: Студент ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень

четвер, 2 травень 2024, 12:52

Нацполіція повідомила, що викрито шахрая, який під виглядом відомого волонтера ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень. У повідомленні пресслужби відомства йдеться, що у поліцію звернулася 45-річна одеситка, яка втратила на війні рідну людину і ...