Хто володіє інформпростором: Розсекречені власники українських ЗМІ

З 1 квітня ЗМІ в Україні зобов'язані показувати структуру власників.

Хто володіє інформпростором. Фотоілюстрація: er.ru.

Якщо ви уважно стежите за тим, що відбувається в Україні, то знаєте, що з 1 квітня наші ЗМІ зобов'язані показувати структуру власників. Здавалося б, епохальна подія! Нарешті народ дізнається правду про те, хто відповідальний за все, що у вільний час споживає простий український глядач. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Звичайно, структуру власників медійники оприлюднили, але от тільки треба просто розцілувати того, хто особисто знайомий хоча б з одним кіпріотом або сейшельцем зі списку фізичних осіб-власників українських каналів.

Ось так, наприклад, виглядає павутина власників Плюсів. Ігор Коломойський в справі.

Як і Рінат Ахметов щодо «України».

Схема власників СТБ.

Схема каналу ICTV - теж не стали хитрувати, згадавши сімейство Пінчуків.

Зі структурою власності «Інтера» можна ознайомитися ось тут. Найуважніші виявлять там і Дмитра Фірташа, і Валерія Хорошковського, і їх численних родичів (наприклад, дочка сестри).

А ось «Зеонбуд» - породиста транснаціональна компанія. А ви думали!

Цікавий виходить розклад. Ось тільки не зрозуміло: чому раптом безтурботним кіпріотам і іншим жителям райських островів раптом масово захотілося володіти чим-небудь таким собі в Україні ... Хоча, про що це я - все ж очевидно.


"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як у селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...