Хтось в Росії не шкодує грошей: У Жана Беленюка вкрали золото Олімпіади, - Міністр молоді та спорту України про скандал у Ріо

Поведінка суддів має стати предметом розгляду олімпійського комітету ,якщо Україна подаватиме скаргу.

У Жана Беленюка вкрали заслужене "золото" Олімпіади

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов переконаний, що у Жана Беленюка "вкрали" заслужене "золото" Олімпіади і що вкрадене у нечесній спортивній боротьбі - не може вважатися перемогою на Олімпійських іграх, зазначають Патріоти України.

"Я вважаю, що у Жана Беленюка вкрали заслужене "золото" Олімпіади. Так йому особисто і сказав по телефону після завершення поєдинку. Для нас Жан Беленюк справжній Чемпіон! А те, що вкрадене у нечесній спортивній боротьбі - не може вважатися перемогою на Олімпійських іграх", - написав Ігор Жданов на своїй сторінці у Facebook.

"Жану Беленюку величезний респект за його блискучий виступ на цих Іграх, майстерність та волю до перемоги. Низькій уклін тренеру збірної Артуру Дзігасову за титанічну працю. Дякуємо вам! Пишаємось вами! Для нас ви найкращі!", - підсумував міністр молоді та спорт.

Нагадаємо, що у фінальній сутичці суперником був Давіт Чакветадзе. 23-річний борець народився у Грузії, але виступає під знаменами Росії.

Перший період пройшов у рівній боротьбі. Жоден зі спортсменів не хотів ризикувати. Судді першим у партер вирішили поставити українця. Жан зумів протриматися той час, поки суддя не дав свисток і не поставив суперників на ноги. А через секунд 10-15 суддя вже росіянина поставив у партер. І Беленюк свій шанс використав, щоб заробити свої два бали та вийти вперед.

А у другому періоді за "справу" взялися судді. Спочатку вони дали одне очко Давіту за те, що українець занизько тримав голову. Другу нагоду у партері Чакветадзе використав. Навіть більше, йому дали відразу аж чотири бали незрозуміло за що. За рахунку 2:7 Беленюк уже нічого не міг зробити за ту хвилину, яка залишалася до кінця сутички.

Став героєм своєї команди: Український воротар забив неймовірний гол ударом через усе поле (відео)

субота, 4 травень 2024, 22:55

У рамках молодіжної першості ліги штату Паранаенсе місцевий Атлетіко Паранаенсе U-20 переграв однолітків із Парани (3:2). У складі Атлетіко всю гру відіграв український голкіпер Максим Воронов, передають Патріоти України. Воротар став героєм своєї кома...

Суд покарав українця, який скаржився на викрадення, залякування та шантаж з боку ТЦК

субота, 4 травень 2024, 21:45

Українець мав звання рядового, пройшов військово-лікарську комісію і отримав повідомлення про прибуття у військову частину. Однак чоловік замість того, щоб стати до лав ЗСУ, пішов у місцеве відділення Державного бюро розслідування (ДБР), щоб подати ска...