Хворобу визначити не можуть: На Житомирщині загадково загинули сотні собак (відео)

Чому чотирилапі так масово та одночасно захворіли - ветеринари не знають.

У Коростені масово захворіли собаки. Фото: скріншот з відео.

Чотирилапих "скосила" невідома недуга в містечку Коростень, що на Житомирщині. Щодня зоозахисники фіксують у місті нові випадки захворювання та смерті. Гинуть як бродячі, так і домашні улюбленці. Місцева ветеринарна клініка переповнена, тож собак лікують просто під парканами, передають Патріоти України із посиланням на 24tv.ua.

Уже тиждень Катерина Алєксєєва не відходить від своєї Руни. Собака згасає на очах, а декілька днів тому у таких же муках помер інший пес жінки. "Шість днів ми проходили курс лікування, а на восьмий день він вже помирав у муках. Було зрозуміло, що це отруєння, адже люди почали говорити що там порошки, там таблетки. Неможливо, щоб так вибірково хворіли собаки чумкою", – розповіла власниця собаки Катерина Алєксєєва.

Масово хворіти собаки у Коростені почали декілька тижнів тому. Біля місцевої ветеринарної клініки, хворі собаки лежали під крапельницями під парканом у приміщенні вже просто не було місця. Того дня одночасно принесли більше двох десятків тварин.

"Напевно, половина собак міста Коростеня пройшло таке випробовування. Хтось вижив, а хтось ні. І досі це триває, крім цього епідемія розповсюджується за межами міста", – додала зоозахисник Тетяна.

Чому чотирилапі так масово та одночасно захворіли ветеринари не знають. Це і не собача чумка, і не схоже на отруєння жодною відомою речовиною.

"Є декілька препаратів, які використовують, скажем, при отруєнні собак, але в данному випадку один аналіз на цю діючу речовину коштує близько двох тисяч гривень, навіть, якщо ми зараз робили б 10, 20, 30 аналізів – це були б колосальні кошти і не факт, що ми б попали під цю діючу речовину, можливо вона нова, можливо вона синтетична, можливо вона комбінована", – розповів ветеринар Сергій Лівончик.

Втім, необхідні аналізи не роблять навіть у обласному центрі. Тож встановити причину масового вимирання собак – дуже складно. Заступник міського голови Коростеня Леонід Якубовський зазначив, що в Коростені ці аналізи, на жаль, зробити не можна, адже спеціальне обладнання є тільки у Києві. Наразі власники собак у Коростені тримають своїх улюбленців вдома та виводять на вулицю лише за крайньої потреби.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...