"Хизуються власною деградацією": У "ДНР" провели опитування про "мовний закон" (відео)

Мешканці Донбасу не хочуть розмовляти українською.

У "ДНР". Фото: соцмережі

У так званій "ДНР" провели опитування серед жителів на предмет того, як вони ставляться до нового мовного закону України. Відео на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook опублікував блогер Мирослав Олешко, повідомляють Патріоти України.

Як стає відомо із сюжету, в опитуванні взяли участь люди різної вікової категорії. Ведуча попросила їх висловитися на тему вже нібито ухваленого закону про мову (у Верховній Раді був лише зарестрований законопроект №5670 "Про мову").

"Чесно кажучи, дуже негативно ставлюсь. Просто відбувається ущемлення людей у плані мовного бар’єру. Для мене це дуже несподівано", – відповів чоловік. "Згадаймо періоди тої ж українізації, яка відбувалася після громадянської війни. Сценарій повторюється. Історія ж циклічна, спіральна. Це цілком очікувано", – висловився ще один учасник опитування.

"Ну як можна так максимально до всього підходити? По-перше, не кожна людина володіє українською, навіть живучи тут.. У мене мама росіянка, їй уже 77 років, але вона не знає українську. Якісь слова лише розуміє.." – зазначила жінка.


Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...