Кілер Вороненкова незадовго до вбивства російського екс-нардепа відвідував окупований Донецьк, - Луценко

​Нацгвардійцям, у тому числі колишнім, заборонено залишатися на окупованій території, наголосив генпрокурор.

Зброя на місці вбивства Вороненкова. Ілюстрація:https://tsn.ua/p

Павло Паршов, який підозрюється у вбивстві екс-депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова в Києві, незадовго до цього був в окупованому Донецьку. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю німецькому виданню Bild, інформують Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Раніше він служив у Національній гвардії МВС України. 6 березня вбивця був на тимчасово окупованій території, а саме в місті Донецьк. Це дало підстави президенту і мені підозрювати в цьому Росію. Нацгвардійцям, в тому числі колишнім, заборонено залишатися в цьому районі", - прокоментував він.

Окрім того, Луценко додав, що були проведені обшуки в квартирі, де вбивця зупинився із двома іншими людьми. Своєю чергою, він зауважив, що через розслідування наразі нічого більше сказати не може.

"У Росії є мотив. По-перше, Вороненков хотів створити в Києві Центр опору, щоб викривати корупцію в російській спецслужбі ФСБ. Йшлося також про незаконний обіг наркотиків. Про це він заявив публічно.

А по-друге, кілер мав стосунки з терористами, які зараз перебувають на території, що не контролюється Україною. Я не кажу, що вбивця був російським агентом. Але він міг ним бути протягом багатьох років вже під час свого перебування в українській Національної гвардії. Коли ми візьмемо його спільників, то знатимемо більше", - заявив Луценко.

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...

В Україні чоловікам, які не сплачують аліменти, скасують відстрочку: Чому це рішення є справедливим

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:22

Відповідно до нового закону про мобілізацію, багатодітні чоловіки, які мають борги за аліментами, втрачатимуть право на відстрочку. Це справедливо стосовно тих батьків, які ухиляються від утримання дітей, але використовують їх як привід для відстрочки ...