"Кількох знаю особисто": Український письменник створив "портрет" типового зрадофіла (відео)

"Зрадофілія", як правило, грунтується на неправдивій інформації.

Ілюстрація: kiev.vgorode.ua

В Україні потрібно ухвалити закон про відповідальність за поширення неправдивої інформації. Це допоможе побороти "зрадофілію" в суспільстві. Про це розповів письменник Юрій Винничук, повідомляють Патріоти України.

"Коли сплановано людина вигадує фейк, мусить бути покарання. Це підхоплюють тисячі людей, розганяють по різних сайтах. Потім розкручує, ясна річ, Росія. Ми у Львові створили громадський рух інформаційного спротиву й вимагаємо прийняти закон проти неправдивої інформації. Колишній депутат Олесь Доній заявив, що Порошенко й Путін мають домовленість про поділ України, і має за це відповісти", - говорить він.

Це немає нічого спільного зі свободою слова, наголошує: "Ти можеш назвати негідником якогось політика, але не злодієм. А в нас так і кажуть: "Порошенко - злодій". Добре, але що він вкрав, де і як? Скрізь у світі є відповідальність за таке". На неправдивій інформації ґрунтується так звана зрадофілія як суспільне явище, говорить Винничук.

"Люди вірять брехні, яку закидають в інтернет, і поширюють її. Наприклад, що в Україні більше генералів, ніж у будь-якій армії НАТО. Будь-хто може в Google перевірити, що це не правда", - додає.

"Зрадофілія" - явище, характерне для людей із низьким рівнем інтелекту або ж тих, в кого не склалося особисте чи професійне життя, вважає письменник: "Це здебільшого люди, які ні в чому себе не проявили. Незадоволені життям. Вони це екстраполюють на все. Жінка покинула - держава винна. Декількох таких знаю особисто. Сидять на місці, без роботи, й нічого не хочуть. Кажу такому: "У мене сусід-пенсіонер влаштувався в музей сторожем. Добу працює, три - вдома. Має чотири тисячі. Чого не підеш?" Дружина не бачить мене сторожем, відповідає. Це і є портрет зрадофіла".

"Вони засліплені й не бачать жодних змін. А я бачу. За ці чотири роки зроблено більше, ніж за попередні 20, - каже Юрій Винничук. - Я живу біля Львова у Винниках. Дороги почали робити. Бо місцеві громади отримують половину прибутку, який раніше ішов до центрального бюджету. Відбулася декомунізація, запровадили квоти на українську мову на радіо й телебаченні. Є безвізовий режим із Євросоюзом. Значно більше українців хочуть у НАТО та ЄС. Здебільшого наші громадяни вважають Росію ворогом. Раніше переважно думали, що ми брати".

Джерело: Gazeta.ua

"Був у нас солдат-контрактник, відірвало обидві ноги поки ми його несли": Українські військові розповіли про неймовірні порятунки поранених з поля бою

середа, 24 квітень 2024, 7:30

Військові евакуаційної групи бригади "Спартан" Національної гвардії долають десятки кілометрів пішки, аби з-під ворожого вогню врятувати побратимів з поля бою. Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Кіри Овес, передають Патріоти України. Наразі "с...

Контрабанда прямувала до США: Українські митники вилучили з посилки артефакти 6-го тисячоліття до нашої ери (фотофакти)

середа, 24 квітень 2024, 7:15

Київські митники знайшли автентичні нуклеуси походженням з північно-західної та західної частин України . Під час митного контролю міжнародного поштового відправлення київські митники вилучили з посилки, яка прямувала до США, три археологічні артефак...