"Когда я бачила Надю, вона важила 40 кг. Руки сині, пальці тонкі, холодні, кров уже не доходить!" - мати Савченко

На думку Марії Савченко, українська влада не поспішає рятувати її доньку.

Марія Савченко. Фото:glavcom.ua

Мати української льотчиці Надії Савченко Марія заявила, що Росія, де утримують українку, повідомляє неправдиві дані про здоров'я ув'язненої, яка дотримується голодування з 17 грудня 2015 року. Марія Савченко в коментарі виданню Гордон заявила, що коли вона відвідувала свою дочку в російській в'язниці, та важила 40 кг і виглядала виснаженою, інформують Патріоти України.

"Душа болить за мою дитину. Росіяни можуть говорити що завгодно. Як вона може бути здорова? Коли я їхала з Ростова, читала російську пресу." Комерсант "написав все так, як і було на суді, а в "Российской газете" написали: "Савченко вгодована, важить 65 кг". Так у неї тільки шкіра та кістки! Вона важить 40 кг. Руки сині, пальці тонкі, холодні, кров уже не доходить! " - розповіла згорьована мати.

За її словами, друга дочка, Віра, сьогодні повертається з Росії, де вона відвідувала сестру Надію.

"За що мучать Надю, душогуби? За те, що вона патріот України і не здається? Чому ж до неї не допускають лікарів - ні українських, ні німецьких? І мене з Вірою 9 березня не пустили. Віра була у Наді вчора. Просила її не голодувати, але Надя не піддається, вона всією душею любить Україну і хоче повернутися", - сказала мама льотчиці.

Вона повідомила, що отримує безліч листів для Надії.

"Все просять її не голодувати, приходять листи з усього світу, навіть вірші пишуть. Нещодавно мені передали папери, 90 чоловік підписалися. Підписуються і на Майдані, на вулицях, і в транспорті, в інститутах, пишуть: "Надійко, ти нам потрібна живою і здоровою!". Звичайно, було б добре, якби Надя прислухалася і не голодувала", - вважає вона.

На її думку, "українська влада не поспішає рятувати" Надію.

"Я чотири рази була у Порошенка, і він говорив: "Виручимо Надю", але результату немає. Всі ніби турбуються. Як тільки Надю викрали, Міністерство закордонних справ пропонувало росіянам півмільйона, тільки я не знаю, рублів чи доларів, хотіли її викупити. Але Росія не погодилася. Журнал "Країна" писав, що Коломойський обіцяв будь-яку суму виплатити за неї", - каже Марія Іванівна.

"У серпні 2014 року Андрій Сенченко (народний депутат від" Батьківщини ". - ред.) розповідав, що звертався до Адміністрації Президента з питанням про Надю, і Ложкін сказав: "Ще не на часі". Якби це була його дочка, або когось із влади, звільнили б за три години. А кому потрібна дочка бідної вдови - патріот вищої ліги, але у якої немає ніякої підтримки, "волохатої руки". Я читала в газеті, що син Куніцина потрапив в полон, як і Надя, але його шість годин допитували, а потім відпустили", - додала вона.

Мати Савченко підкреслила, що Надія під арештом вже два роки.

"Вся Росія - це тюрма! Наді дали термін 22 роки за брехню, ФСБ написало 40 томів брехні. Прокурор Павло Філіпчук, який приїжджав з Москви на суд, вимагав 23 роки і 100 тисяч штрафу, а дали 22 роки і 30 тисяч штрафу за перетин кордону. Посоромилися б світової спільноти! Адже її вкрали, вивезли через кордон з мішком на голові, шість разів міняли машини. Путін тримає Надю, як удав жабу. Жаба кричить, а він її їсть. Так і Путін їсть мою дитину", - порівняла вона.

Мама розповіла, що в майбутньому хотіла б бачити Надію на посаді міністра оборони України.

"Мені багато хто говорить, що наша влада боїться, що Надя стане президентом. Так навіщо Наді президентство? Всі президенти так нагадили в Україні, а Надя що, буде розгрібати? Це їй не треба. Наді передбачали, коли був випуск льотчиків в Харкові, що вона буде міністром оборони.

Це інша справа, я б цього хотіла. Але тільки треба створити таку армію, яка буде захищати нашу землю, а не здавати, щоб не забороняли стріляти у ворогів. а то вже практично всі патріоти, цвіт української нації, загинули", - сказала Марія Іванівна.

"Депутати сидять в парламенті і тільки базікають і грабують Україну. Треба їх відправити в АТО, і чиновників теж, які хабарі беруть. Що це за керівництво? Так через рік нашої країни не стане", - додала вона.

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...