​Коли гречка відгикається: На Позняках знищують озеро через колишнього заступника Черновецького

Земельні оборутки «молодої команди» Леоніда Михайловича спливли у новому скандалі. В досить престижному районі Києва знищують озеро Срібний кіл через бізнес-інтересів екс-заступника глави КМДА Леоніда Черновецького з юридичних питань Володимира Головача.

Володимир ГоловачОзеро засипають піском і заливають бетоном заради будівництва ресторану, пише «Киеввласть», зазнчають Патріоти України. Займається цим питанням ДП «Енеїда», яке є філією ТОВ «Міжнародний бізнес-центр», засновником якого в свою чергу є ТОВ «Київська Русь». А вже останнє підприємство було засноване Володимиром Головачем.

Директором всіх трьох зазначених підприємств є Ганна Туманян. Відзначається, що питання порятунку озера Срібний кіл підняли місцеві жителі ще влітку 2015 року. У Дарницькій РДА киянам пояснили, що берег озера знаходиться в приватній власності і на ньому законно зводиться ресторан.

Разом з тим, масив Позняки побудований на намивних грунтах, тому озеро Срібний кіл призначене виконувати тут функцію зниження рівня ґрунтових вод. Після хвилі невдоволення киян про негативні наслідки для екології від діяльності забудовника зацікавилася комісія Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА.

озеро Срібний кіл

Департамент звернувся до комісії Київради з питань екологічної політики з проханням ініціювати позов міськради до суду про визнання незаконним, скасування рішення Київради, яке дало можливість знищувати озеро, і скасування Державного акту на право власності. В результаті екологічній комісії Київради порекомендували спробувати через суд відібрати земельну ділянку у компанії, яка фактично знищує озеро Срібний кіл, а заступнику голови КМДА Петру Пантелєєву - ініціювати перевірку в Департаменті містобудування та архітектури КМДА, який дав згоду на сумнівне будівництво.

озеро Срібний кіл

Треба зазначити, що винуватець скандалу Володимир Головач з 2007 року працював радником колишнього мера Леоніда Черновецького, виконував обов'язки заступника голови КМДА, очолював контрольну комісію з приватизації. У 2014 році на позачергових виборах у Києві Головач намагався пройти до столичної міськради по Солом'янському району.

Росіян покосить онкологія: Експерти розповіли про відкладені наслідки потопу в Курганській області

вівторок, 30 квітень 2024, 6:56

Повінь у Курганській області РФ може мати серйозніші наслідки, ніж вважалося раніше. У зоні затоплення опинилися старі уранові копальні "Добровільне". Інформація підтверджена супутниковими знімками, передають Патріоти України. Влада РФ намагається при...

На Хмельниччині чоловік заявив, що не з'явився в ТЦК "через похмілля": Стало відомо, яке рішення ухвалив суд

вівторок, 30 квітень 2024, 6:50

Красилівський районний суд Хмельницької області засудив до року іспитового терміну чоловіка, який не з'явився до ТЦК після отримання бойової повістки. Фігурант пояснив, що не зміг цього зробити через "сильне похмілля". Про це йдеться у вироку, опубліко...