​Зберегти ландшафт древньої столиці: «Наші діти повинні мати щастя ходити цими вулицями», - активістка про те, як забудовники нищать Київ

Не можна дозволяти незаконно забудовувати центр Києва висотними будівлями. В Європі, до якої прагнемо історичну забудову бережуть як зіницю ока. Власників, не здатних підтримувати коштовну автентичність, змушують продавати таку нерухомість

Київ. Фото littlemissadventuress

З 1990-х років стародавній Київ поступово але невпинно втрачає своє мальовниче архітектурне обличчя через шалений безлад і махінації забудовників, котрі в гонитві за довгою гривнею нищать історичний спадок тисячолітнього міста, з прикристю зазначають Патріоти України.

Часи життєдайних змін мають навести лад і у цьому болючому питанні. Увагу до проблеми привернула адвокат, голова громадської організації "Андріївсько-Пейзажна Ініціатива" Марина Соловйова.

"У нас багато" гарячих точок" в столиці, одна з яких - це Гостинний Двір" на Гончара. Об'єкту повернутий статус пам'ятки національного значення, дозвіл на будівництво скасовано і залишився один-єдиний судовий процес - Фонду держмайна про розірвання договору оренди", - повідомила пані Марина.

Активістка наголошує, не можна щоб тривала практика, коли забудовники отримують документи на 7 поверхів, і потім будують всі 15, з погодженнями або без.

В часи, коли головним архітектором Києва перебував Сергій Бабушкін така практика «погоджень» набула системний характер, нагадують ПУ. Можна згадати «монстра» на Грушевського, 9-А, автором якого був сам Бабушкін.

"Це знущання – продовжує свою думку Марина Соловйова. - Я вважаю, що центр Києва повинен бути історичним. Коли ми приїжджаємо в європейські країни, ми бачимо, що там чудова історична забудова збережена. Там не можна взагалі ніякі багатоповерхівки будувати Чому ми не цінуємо наш Київ? Адже він дуже красивий. Наші діти повинні мати щастя ходити цими вулицями", - підсумувала активістка.

Призупинення консульських послуг для українських чоловіків: У МЗС розвіяли низку міфів, які викликали резонанс

четвер, 2 травень 2024, 7:48

Після рішення призупинити консульські послуги для українських чоловіків призовного віку з'явилася низка міфів щодо цього питання, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ України. Міф перший . Перший міф пол...

Це буде справжній прорив! Генетик розповів, коли вчені зможуть кардинально продовжити життя людини

четвер, 2 травень 2024, 7:37

Перші спроби кардинально продовжити життя людства в перспективі очікуються в межах найближчих двадцяти років. Про це розповів генетик і біогеронтолог, кандидат біологічних наук Олександр Коляда в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. "За ...