Колишні ув'язнені з "ДНР" розповіли, як їх вербували терористи (відео)

Співробітники СБУ виявили двох чоловіків, що вийшли з окупантської тюрми.

Терористи "ДНР" вербують жителів України. Фото: vidomosti-ua.com.

Співробітники Служби безпеки України виявили в Донецькій області двоє чоловіків, які повернулися на контрольовані українською владою території, після відбуття покарання у виправних колоніях т.зв. "ДНР", повідомляють Патріоти України з посиланням на "Коментарі".

Житель Слов'янського району з листопада 2011 року відбував покарання у виправній колонії в Горлівці за грабіж. Чоловікові, який нещодавно вийшов на свободу, раніше пропонували «оформити» умовно-дострокове звільнення за співпрацю з т.зв. «МГБ ДНР». За задумом терористів, повернувшись додому, колишній в'язень повинен був збирати інформацію про пересування підрозділів і техніки сил антитерористичної операції в Слов'янську і передавати дані бойовикам. Такі пропозиції масово надходили жителям контрольованих Україною регіонів Донбасу, які звільнялися з колонії.

За словами чоловіка, після переходу виправної установи під контроль терористів «ДНР» - умови утримання ув'язнених значно погіршилися, адміністрація колонії знущалася і катувала засуджених. Бойовики розстріляли двох ув'язнених під час «придушення» неіснуючого бунту.

Аналогічну пропозицію від терористів отримав ще один колишній в'язень цієї ж виправної установи. Житель Слов'янська з грудня 2011 року по травень 2016 відбував покарання за крадіжку. При звільненні чоловікові запропонували передавати в «МГБ ДНР» інформацію про підрозділи Збройних Сил України, які дислокуються в Слов'янську і районі. Для зв'язку з куратором «МГБ» йому видали SIM-карту мобільного оператора.

За його відомостями, бойовики постійно пропонували засудженим родом з тимчасово окупованих територій звільнення в обмін на вступ до незаконні збройні формування.

Обидва колишні ув'язнені, повернувшись на контрольовані українською владою території, не мали наміру співпрацювати з терористами і дали свідчення правоохоронцям.

А ви це знали? Навіщо в СРСР масово саджали отруйний борщівник - план не здійснився

вівторок, 21 травень 2024, 5:00

У глибинах радянської історії ховається чимало цікавих, а часом і доволі спірних епізодів. Одним з таких є масове розведення отруйного борщівника. Сік цієї рослини може викликати серйозні опіки. Про те, навіщо влада СРСР її розмножувала, читайте в мате...

Чоловікам варто знати! Уряд визначив умови, за яких повістка вважається врученою

вівторок, 21 травень 2024, 4:15

Кабінет міністрів затвердив Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період. Зокрема, визначені умови, за яких за яких повістка вважається врученою. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на постан...