На Луганщині СБУ попередила спробу окупантів втягнути громадянина України до виконання злочинних наказів бойовиків (відео)

В українській спецслужбі наголосили, що ворог застосовує широкий арсенал засобів впливу, щоб змусити українців до вчинення державної зради - від умовлянь і шантажу до насильницьких дій.

Завербований "агент". Фото:скрін відео

У Луганській області співробітники Служби безпеки України, залучені до проведення операції Об'єднаних сил, попередили залучення громадянина України в злочинну діяльність на користь "МГБ ЛНР". Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ, інформують Патріоти України.

Правоохоронці встановили, що житель Рубіжного був завербований "спецслужбою" терористів в серпні цього року, коли повертався з тимчасово окупованої території через КПВВ "Станиця Луганська".

Терористів особливо зацікавив той факт, що чоловік живе поблизу залізничного вокзалу. Вдавшись до психологічного тиску, представники "МГБ" змусили його погодитися на негласне співробітництво. "Агент" повинен був відстежувати і повідомляти учасникам незаконних збройних формувань інформацію про переміщення через станцію Рубіжне української військової техніки.

Виконати доручення найманців РФ чоловік не встиг, бо став об'єктом уваги СБУ. Громадянин дав свідчення щодо обставин його вербування і поставлених завдань.

Служба безпеки звертає увагу, що подібні випадки не рідкість. Протягом 2016-2018 років в Луганській області співробітники контррозвідки СБУ виявили майже дев'яносто фактів вербування українських громадян розвідувальними органами країни-агресора і проросійськими бойовиками на тимчасово окупованій території України.

"Щоб змусити українців до вчинення державної зради, ворог застосовує широкий арсенал засобів впливу, від умовлянь і шантажу до насильницьких дій", - сказано в повідомленні СБУ.

Також нагадується, що, відповідно до ст. 111 Кримінального кодексу України, державна зрада карається позбавленням волі на строк до п'ятнадцяти років.

"У той же час громадяни України, які не вчинили жодних дій на виконання злочинного завдання і добровільно повідомили в органи державної влади про зв'язок з ворожою спецслужбою, звільняються від кримінальної відповідальності. Громадяни, щодо яких ворог зробив спробу залучення до розвідувально-підривної діяльності проти Україна, можуть звернутися за телефоном цілодобової "гарячої" лінії ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях (06452) 4-42-81", - повідомляє українська спецслужба.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...