Комітет схвалив зміни щодо держслужби, які нівелюють роль Кабміну у виборі керівників МДА

Конкурс на посади голів МДА буде здійснювати спеціально створена комісія при Адміністрації президента

Фото: ukr.segodnya.ua

Профільний комітет перед засіданням Ради схвалив до другого читання законопроект 4370-1, який скасовує реформу держслужби в частині конкурсного відбору на посади голів ОДА та РДА. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу "Реанімаційного пакету реформ".

Це відбулося на терміновому засіданні комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, скликаному на вимогу десяти депутатів від БПП та "Народного фронту" 22 вересня. Відповідно до законопроекту, конкурс на посади голів МДА буде здійснювати спеціально створена комісія при Адміністрації президента. Ця комісія обирає кандидатуру для призначення на посаду і передає її в Кабінет міністрів, щоб той вніс назад президенту подання про призначення цієї ж кандидатури.

"Таким чином, повністю нівелюється конституційна роль Кабінету Міністрів у призначенні керівників місцевих державних адміністрацій, які, згідно з Конституцією, є підзвітними та підконтрольними органам виконавчої влади вищого рівня", - йдеться у повідомленні.

Вбивці на трибунах: Під час футбольного матчу ворожий фанат кинув ніж у голову гравцю, що подавав кутовий (відео)

середа, 24 квітень 2024, 8:05

Під час матч 18-го туру чемпіонату Колумбії між командами Медельїн та Атлетіко Насьональ один з фанатів ледь не завдав великої шкоди гравцю гостей, передає

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...