Комусь же треба: Бондаренко дійсно казково багата, підтвердили в Господарському суді Києва

За даними електронної декларації, суддя має готівкових коштів у розмірі 13,12 млн. грн. У суді уточнили, що гроші задекларував чоловік судді, при цьому джерело цих грошей чітко не вказано.

Суддя Господарського суду Києва Анна Бондаренко. Фото:www.youtube.comПрес-служба Господарського суду Києва підтвердила інформацію всеукраїнського об'єднання "Автомайдан" і його проекту PROSUD щодо неабиякого фінансового становища судді цього суду Анни Бондаренко, зокрема, про належну їй готівку. Відповідне повідомлення було розміщено на сторінці суду, повідомляють Патріоти України.

Раніше активісти оголосили, що за їхніми підрахунками Анна Бондаренко стала другою за розмірами задекларованого статку суддею після Вікторії Джарти. Однак якщо велика сума в рейтингу, яку приписали Джарти, легко пояснюється технічною помилкою і підтверджується зверненнями самої судді про збої в програмі, то дані про статки Бондаренко є правдивими. Таким чином, суддя Бондаренко повинна була б зайняти першу сходинку в рейтингу суддів-володарів готівки.

"Щодо судді Бондаренко інформація відповідає дійсності ... і є неповною", - відзначили в суді. За даними електронної декларації, суддя має готівкових коштів у розмірі 13,12 млн. грн. У суді уточнили, що гроші задекларував чоловік судді, при цьому джерело цих грошей чітко не вказано. "Принагідно зауважимо, що суддя Анна Павлівна Бондаренко пройшла спеціальну перевірку відомостей про особу, яка претендує на зайняття посади, пов'язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, передбачену Законом України "Про запобігання корупції", і перевірку відповідно до Закону України "Про очищення влади", - відзначили в суді.

Яким чином була пройдена така перевірка без підтвердження легальності походження коштів в сумі понад 13 млн грн і чи може це стати предметом для кримінального провадження, в тому числі і в Національному антикорупційному бюро України, в прес-службі не уточнили. Також не уточнили чи не потрібно порушити кримінальну справу за фактом позичання іноземцем 500 тис доларів чоловікові судді на незрозумілих підставах, як випливає з декларації Бондаренко.

Слід нагадати, що суддя Анна Бондаренко стала однією з трьох суддів, в офісах яких в грудні 2014 року Генеральною прокуратурою проводилися обшуки. Суддів підозрювали у намаганні отримати хабар від підприємця за винесення потрібного рішення у борговій суперечці.

Санкції за статтями, за якими було пред'явлено звинувачення, припускали позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років. Раніше суддю Ганну Бондаренко також бачили за кермом автомобіля BMW люстрованого судді Олега Бачуна. У декларацію машина внесена не була.


Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...