Контрабанда процвітає? Активісти повідомили про повернення "сірих схем" на одеську митницю

Активісти обіцяють не припиняти виходити на акції протесту, поки Олександр Гаврилюк не буде звільнений, а факти протиправної діяльності на митному посту "Іллічівськ" - детально розслідувані.

Ілюстрація:www.depo.ua

Олександр Гаврилюк продовжує працювати на митному посту Іллічівськ Одеської області, де перманентно виникають контрабандні скандали. Про це йдеться в заяві активістів громадської організації "Ресурсний центр ініціатив громади", передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

За їхніми даними, станом на 3 грудня Гаврилюк посідає посаду заступника начальника митного поста - начальником відділу митного оформлення №1 (до якого входять скандальні пункти митного оформлення ЗАЗ і "БОНД") "Іллічівська".

"Незважаючи на зафіксовані активістами та силовиками факти нелегальних вантажоперевезень, затримання нічийних контейнерів, незадекларованих товарів, один з керівників цього митного поста, який у ЗМІ давно охрестили "носієм сірих схем", продовжує працювати під носом у головного антикорупціонера", - зазначають активісти у своїй заяві.

Вони також нагадали, що буквально в листопаді минулого року в Іллічівському морському торговому порту співробітники СБУ викрили протиправну діяльність ще трьох чиновників контролюючих органів на митному кордоні, які вимагали хабар у підприємця.

"І це тільки офіційні повідомлення", - зазначають активісти. Вони обіцяють не припиняти виходити на акції протесту, поки Олександр Гаврилюк не буде звільнений, а факти протиправної діяльності на митному посту "Іллічівськ" - детально розслідувані.

За даними ЗМІ, митний пункт "Іллічівськ", де працює Гаврилюк, неодноразово фігурував у контрабандних скандалах. Так, наприкінці серпня 2014 на території пункту митного оформлення "БОНД" був затриманий вантажний автомобіль з контрабандою.

У декларації було заявлено, що це одяг з Туреччини. А насправді ж там був товар набагато престижніших марок, і його було на 4 тонни більше, ніж вказано. Вантаж був навіть вже розмитнений, і машина з ним прямувала на "7 кілометр".

Наступний скандал, за даними ЗМІ, стався в середині квітня 2015 року. Під час чергової перевірки на території ТОВ "БОНД" загубилися власники двох контейнерів, а ще два - просто зникли.

А вже у вересні, як повідомляють ЗМІ, співробітниками УБЕЗ УМВС в Одеській області була розкрита схема перевезення контрабанди через Іллічівський порт - нелегальні вантажі йшли через митний термінал "БОНД", керівництво якого вступило в змову зі співробітниками митного порту "Іллічівськ". Зокрема, вони в інтересах третіх осіб, які намагалися вивезти на вантажівці MAN партію імпортного брендового одягу ("Дольче Габбана і Павел & Shark", "Армані" та ін.), незаконно перемістили через митну зону без належного оформлення.

"В його діях немає жодних порушень": Суддя, який вдвічі перевищив швидкість та наїхав на поліцейського, уникнув покарання

субота, 20 квітень 2024, 15:40

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) 17 квітня 2024 року розглянула дисциплінарну справу щодо судді Тульчинського районного суду Вінницької області Сергія Ковганича, затриманого поліцією у березні 2023 року за перевищення швидкості. Н...

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...