Контроль маріонеток "ЛНР", атаки на Харків та Гужва: Волонтери опублікували нові листи зі зламаної пошти Суркова

Висилали для Суркова і списки депутатів Верховної Ради України, які виступали з ініціативами, співзвучними проектам федералізації, проекти зміни до Конституції України та багато іншого.

Владислав Сурков. Фото:Газета.Ru

У четвер, 3 листопада, український Кіберальянс опублікував черговий масив даних SurkovLeaks, отриманих зі зламаного електронного ящика помічника президента РФ Владислава Суркова. Як пише Міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm, після аналізу нових матеріалів, у дампі містяться листи як раннього періоду (2013-2014 років), так і більш свіжі архіви за 2015-2016 роки, передають Патріоти України.

Новий злив інформації присвячений поштовій скриньці pochta_mg@mail.ru. Всього в дампі міститься 336 вхідних і 87 вихідних повідомлень. Загальний обсяг дампа 340 Mб.

Під час аналізу отриманої інформації вдалося встановити і конкретного оператора поштового ящика - ним виявилася радник Суркова Марія Михайлівна Виноградова.

Через вказану поштову скриньку проходили досить цікаві і деколи навіть умовно "секретні" доноси, списки і звіти, хоча основна частина матеріалів поштового дампа є рутинною і не дуже інформативною.

Також активісти з'ясували особистий телефон оператора пошти і місце офісу, близьке до адреси м.Москва, Театральний проїзд, буд.5.

"В 5-10 хвилинах ходи від вказаної адреси (в районі "Дитячого світу") знаходиться адміністрація Президента РФ. Ще один найближчий об'єкт - друга будівля Федеральної служби безпеки РФ", - наголошується в аналізі пошти Суркова.

На зазначену пошту для Суркова як мінімум двічі приходили плани заходів з виконання положень Протоколу за підсумками консультацій Тристоронньої контактної групи. Редакції від 29 і 30 січня 2015 року. В обох редакціях міститься пункт про відвід на 14 км важких вогнеметних систем (ТОС).

Відзначимо, що сам комплекс заходів по виконанню Мінських угод ( "Мінськ-2") був узгоджений на саміті в Мінську 11-12 лютого 2015 року, і в відкритих джерелах про пункт відведення ТОС вже нічого не сказано, хоча ЗМІ раніше писали про наявність у бойовиків даного озброєння.

Крім цього, в обох документах йдеться про передачу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зі сторони ЗС РФ артилерійських розвідувальних комплексів протибатарейної боротьби "з метою забезпечення режиму контролю і верифікації режиму припинення вогню".

Також в даній порції листування з пошти Суркова є "Список пропонованих до заміни керівників Міністерств ЛНР".

Так 15 грудня 2015 року Владиславу Суркову висилалися списки, а також резюме кандидатів на посади в "ЛНР".

"Це демонструє той факт, що прийняття рішень про призначення кандидатур на керівні пости жорстко централізовано і зав'язано на Кремль", - йдеться в аналізі листів помічника президента РФ.

Крім іншого, досить багато листів у пошті приймальні Суркова присвячено Харкову. Повідомлення щодо соціальної обстановки в Харкові і можливості дестабілізації ситуації вкрай цікаві.

Наприклад, в доповідній записці від 29 квітня 2015 року за назвою "Комплекс заходів Х" повідомляють, що більшість населення Харківської області дотримується опозиційних Києву поглядів і пропонують варіанти розгойдування ситуації.

Але вже в червні ситуація кардинально змінилася, в тому числі завдяки роботі СБУ: тренд "Харків, вставай!", згідно з доповідною, стає неактуальним. Агенти Кремля намагаються виправдати свою неспроможність, представляючи Суркову спотворену картину про "каральні операції".

Бувають і курйози, коли робота російської агентури перетинається. Теж пишуть скарги Суркову.

Також в цій частині листування знайдені повідомлення про плани федералізації України, зокрема Суркову надсилали велику кількість довідок, списків і навіть креативних "листівок" від Дениса Пушилін Денис Володимирович.

Висилали для Суркова і списки депутатів Верховної Ради України, які виступали з ініціативами, співзвучними проектам федералізації, проекти зміни до Конституції України та багато іншого - все це вимагає окремого розгляду.

Окремо волонтери відзначають листи головного редактора журналу "Російський репортер" Віталія Лейбіна для Владислава Суркова.

Наприклад, в листі, який підписано як "Для В.Ю. щодо секретно. Є імена", Лейбін повідомляє, що по темі "великої України" він зустрічався з Ігорем Гужвою (Холдинг "Вести"), з яким перебуває в дружніх відносинах.

"У нього наша ліцензія на київський "Репортер". Ми йому, до речі, обіцяли допомогу з боку європейських друзів по темі свободи слова в Україні", - підкреслює Лейбін в своєму листі.

Про життя "молодих республік" Віталій Лейбін не сказав нічого нового, але в разі доповідної записки для Суркова ці факти набувають значно більшої ваги. Він писав про мародерства, торгівлю вугіллям, посадки "на підвал" російських громадян і конфлікт між Захарченком та Ходаковським.

З 4 травня ВЛК не вказуватимуть "обмежено придатний": Чого чекати чоловікам

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:56

З 4 травня в Україні майже повністю скасували індивідуальну оцінку придатності, коли військово-лікарська комісія могла обирати формулювання "обмежено придатний", передають Патріоти України. Деталі: Цей наказ набирає чинності 4 травня. За даними видання...

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...