Корупція, яка вбиває: У мережі повідомили шокуючі дані про порушення в таборі "Вікторія" (відео)

На сигналізацію, згідно з документами, було витрачено близько 11 мільйонів гривень, проте на корпус купили тільки 4 сигналізатори, та й ті малої потужності.

Після пожежі в одеському таборі "Вікторія" група представників громадськості провела інспекцію корпусів табору - там помітили нехтування вимогами ДБН і технікою пожежної безпеки ще на етапі проекту. Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на слова активіста Владислава Балинського, передають Патріоти України.

Також серед порушень - відсутність пожежних проїздів, відсутність гідрантів, неправильне розташування пожежного водоймища, відсутність системи активного пожежогасіння.

"Ключовий момент - це матеріал, який використовували для будівництва. Він не відповідає заявленим характеристикам. Той шар, який нанесений і який видавався за просочення, наносився вже після будівництва, вже на готовий об'єкт. Він нагадує оліфу. Тобто він сам по собі горючий",– сказав Балинський.

Також погані були і сигналізатори – там були лише димні датчики, без додаткових вбудованих сигналізаторів.

"Сигналізаторів було по 4 на корпус. Це були сигналізатори дуже низької потужності. І їх на такий корпус було б явно недостатньо", – додав він.

Крім того, за його словами, в двох корпусах сигналізація виявилася несправною.

Як з'ясували члени інспекційної групи, вартість комплекту такої сигналізації складає близько 600 - 650 доларів на корпус. Таких комплектів потрібно було 4.

"Якщо я правильно зрозумів суму, яка була витрачена на протипожежну безпеку (близько 11 мільйонів), то тут можна зробити висновок про гіперкоррупцію. Це тисячі відсотків відкату", – додав Балинський.

Нагадаємо, уночі проти 16 вересня спалахнула пожежа в таборі "Вікторія" в Одесі. У результаті інциденту 3 дитини загинули та ще три перебувають у лікарні.

Чому виникають провали в пам'яті після розпивання спиртного: Вчені назвали причини

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:24

Вживання спиртного не тільки підвищує ризик померти від серцевого нападу та інших хвороб у довгостроковій перспективі, але й може спричиняти провали в пам'яті буквально на наступний ранок, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Пенсіль...

Звільнена по обміну з лап Москви знаменита американська баскетболістка відверто розповіла про жахи російської в’язниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:15

Дворазова олімпійська чемпіонка і чемпіонка світу з баскетболу Бріттні Грайнер заявила, що почувалася неповноцінною людиною в російській в’язниці, передає NV. . Дівчину заарештували в лютому 2022 року в аеропорту Шереметьєво за ввезення наркотичних ...