Корисніші за справжні: Американські вчені доводять безпеку генетично модифікованих культур

Якщо чесно – не хочеться штучне створіння відправляти в шлунок. Але ж де гарантія, що до того, як слово ГМ-культура з’явилось в нашому лексиконі, ми цього не робили?

Увага експертів прикута до генної інженерії. Фото: libr.rv.uaБіологи і медики США опублікували спільну доповідь про генетично модифіковані сільськогосподарські культури, в якому стверджують, що продукти з подібних рослин не тільки не шкідливі, але і можуть бути більш корисні для організму людини, ніж "оригінали", - пишуть Патріоти України з посиланням на матеріали сайту Нескучные новости.

Спецкомісія провела глибокий аналіз близько тисячі наукових робіт про ГМ-культурах, опитала майже сотню експертів і провела власні дослідження. Документ рецензували 26 незалежних експертів. Зібрані за 20 років використання ГМ-культур дані говорять про відсутність глобального ефекту на здоров'я людей і худоби. Медичні показники не показали зростання числа випадків онкологічних та інших захворювань. Також поширення ГМ-продуктів не вплинуло на частоту виникнення алергій, ожиріння і захворювань нирок.

Зараз в світі використовують два типи рослинних ГМ-культур - резистентні до комах, і стійкі до гербіцидів для бур'янів. За даними доповіді, більше 90% сої, кукурудзи і бавовни, які вирощуються в США, містять модифікований геном. При вирощуванні таких культур використовується набагато менше інсектицидів, їх культивування в цілому обходиться дешевше, а самі вони більш урожайні.

За словами авторів дослідження, нинішні технології значною мірою розмивають різницю між традиційною селекцією рослин і їх генетичною модифікацією. Через це комісія рекомендувала перевіряти на безпеку всі нові сорти сільгоспкультур незалежно від способу їх отримання. Також автори доповіді пропонують не відмовлятися від маркування ГМ-продуктів, вважаючи, що це потрібно тільки для інформування покупця, а не з міркувань безпеки.

Яка категорія українців може достроково вийти на пенсію і отримувати виплати - пояснення

понеділок, 29 квітень 2024, 8:52

В Україні певна категорія громадян може вийти на пенсію достроково. Перелік осіб, які мають на це право та умови призначення таких пенсій визначено статтею 115 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" Про це розповіли у Пе...

Вперше на конкурсі краси високого рівня перемогла 60-річна жінка. Прекрасна аргентинка, що випередила 34 молоденькі кандидатки, розкрила секрет блискучої зовнішності

понеділок, 29 квітень 2024, 8:15

Днями відбувся конкурс краси "Міс Всесвіт Буенос-Айрес". Його переможницею вперше за історію подібних конкурсів стала 60-річна жінка, яку звати Алехандра Родрігес. Вона обійшла 34 кандидаток, які набагато молодші за неї. Про це пише видання Independent...