Користь велика та взаємна: Спецпризначенці США розповіли про свій інтерес у масштабних навчаннях з українськими колегами на Львівщині (відео)

Бійці кажуть про цінний досвід "нової війни" вояків АТО і освоєння нової для них зброї.

Rapid Trident 2016. Фото: radiosvoboda.orgМайже дві тисячі військових із 13 країн світу беруть участь у масштабних українсько-американських навчаннях Rapid Trident 2016, які відбуваються на Яворівському полігоні у Львівській області, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Сценарій цьогорічного вишколу – військовий конфлікт між двома умовними країнами. Для його подолання залучатимуть українську та американську броньовану техніку та авіацію. Від України в навчаннях беруть участь курсанти військових вишів, бійці сухопутних та повітряно-десантних військ, морська піхота, нацгвардійці та перший батальйон 72-ї механізованої бригади. Більшість мають бойовий досвід у зоні АТО, яким ділитимуться з іноземними колегами. Мета навчань – відточити військові стандарти НАТО та відпрацювати взаємодію різних країн у разі військового конфлікту.

"Спільні міжнародні військові навчання важливі з багатьох причин. Україна є нашим партнером. Нам цікаво попрацювати з українськими військовими тренерами, бо тип війни, який вони бачили, для нас новий. Також цікаво повправлятися з вашою зброєю" - розповів американський військовослужбовець Томас Мілавець.

"Ті підрозділи, які будуть приймати участь у навчаннях, вони будуть виконувати завдання щодо стабілізації обстановки, знищення диверсійних груп противника. І також несення служби на блокпостах. Тобто, ті завдання, які наближені до завдань, які виконують наші військовослужбовці у зоні проведення АТО", - пояснив заступник командувача військ ОК "Північ" з бойової підготовки Едуард Москальов.

Він обертається назад: Над Оклахомою пронісся ультрарідкісний торнадо (відео)

субота, 4 травень 2024, 16:44

В Оклахомі у вівторок (30 квітня) сталося щось дивовижне — утворилося два дивні торнадо, один з яких був ультрарідкісний, що обертається назад, інформують Патріоти України. Торнадо, що обертається назад, виникло внаслідок потужної грози, яка утворилася...

Вже з 4 травня: ​В Україні ввели новий знак для авто

субота, 4 травень 2024, 16:15

Починаючи з 4 травня набирає чинності постанова, що на всіх автомобілях, які використовуються у якості транспорту для практичної підготовки та складання іспитів, мають змінити позначку. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України №1128 від 27...