Котам нявкати все ще можна: У французькому місті собакам заборонили гавкати

Захисники прав тварин вже обурені і збираються подати до суду.
Собакам гавкати заборонили, а котам нявкати - ні. Ілюстрація: соцмережі.

Мер містечка Фекьєр на півночі Франції заборонив місцевим собакам голосно гавкати. Господарям собак, які порушуватимуть нові правила, загрожує штраф у розмірі 68 євро. Така заборона необхідна, оскільки деякі собаки гавкають практично цілодобово і не дають сусідам спокійно жити, розповів мер Жан-П'єр Естьєн, передають Патріоти України.

Заборону ухвалила міська рада, яка вирішила захистити право 1400 жителів Фекьєра на тишу і спокій. Захисники прав тварин вже обурені і збираються подати до суду.

"З таким же успіхом можна було би заборонити дзвін церковних дзвонів, і взагалі-то паща собаки, крім усього іншого, призначена для гавкоту", – сказали захисники.

Однак мер наголошує, що нічого особистого проти собак не має. "Ніхто не буде штрафувати господарів кожен раз, коли їхній вихованець гавкне", – наголосив мер міста.

Цікаво, що тон собачого гавкоту може досягати 100 децибел, що можна порівняти з шумом верстатів на заводі. Рекордсмен – золотистий ретрівер з Австралії на ім'я Чарлі. Гучність його гавкоту досягає 113,1 децибел.

Фекьєр – не перший населений пункт у Франції, де влада заборонила собачий гавкіт. У 2012 році містечко Сент-Фуа-ля-Гранд ввело подібну заборону на галасливу поведінку собак з міркувань охорони громадського спокою.

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом, деякі отримають прибавку відразу за кілька місяців: Кого стосується

середа, 24 квітень 2024, 9:23

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...