Крутий "облом" для "Крутого": На Донеччині поліція затримала бойовика, який їхав за українською пенсією

Затриманий житель окупованої Макіївки, 1958 року народження, з початку окупації населених пунктів Донецької області, прийняв рішення працювати на терористів.

Ілюстрація:ЛІГА.net

У зоні АТО, при перетині лінії розмежування на контрольно-пропускному пункті, був затриманий бойовик «ДНР», який їхав на звільнену територію отримувати українську пенсію. Про це повідомила прес-служба ГУ Національної поліції в Донецькій області, інформують Патріоти України.

За інформацією поліції, житель окупованої Макіївки, 1958 року народження, з початку окупації населених пунктів Донецької області, прийняв рішення працювати на терористів.

У 2014 році, після сварки з дружиною, він піддався розгорнутій російській агітаційній компанії та добровільно вступив до лав бойовиків. Отримавши позивний "Крутий", він разом з іншими бойовиками приїхав до Слов'янська, де в складі однієї з банд охороняв продуктовий склад в місті.

"Базуючись в одній з шкіл, чоловік протягом місяця з автоматом Калашникова, в камуфляжній формі без розпізнавальних знаків, відповідально виконував накази командирів" - уточнили в поліції.

Прослуживши безоплатно місяць, "Крутий" зрозумів, що грошової винагороди не дочекається і вирішив покинути ряди терористів "ДНР".

"Здавши автомат, нікого не попередивши про свої наміри, він добровільно покинув ряди незаконного збройного формування і повернувся до свого місця проживання. А недавно вирішив перевірити, чи нараховується йому українська пенсія, і вирішив виїхати на територію, підконтрольну Україні.

Він навіть не здогадувався, що правоохоронці документували його діяльність. На контрольному пункті в'їзду-виїзду (КПВВ) "Крутого" затримали.

Проводиться досудове розслідування. Відрите кримінальне провадження за ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) КК України.

Слухав пісню німецькою: Пенсіонер з Росії опинився в центрі "фашистського" скандалу

середа, 8 травень 2024, 22:57

У російському селищі Шахтарськ на Сахаліні розгорівся скандал навколо місцевого пенсіонера, якого звинуватили у "фашизмі" за прослуховування старої німецької військової пісні Wenn die Soldaten. Про це повідомляють російський Telegram-канал Baza, переда...

Тільки жінки та діти: Українських чоловіків більше не чекають у притулку для біженців у Нідерландах

середа, 8 травень 2024, 22:44

Українським чоловікам більше не раді у головному пункті прийому біженців у Нідерландах. Йдеться про Jaarbeurs Hall 5 в Амстердамі. Ще з лютого цей притулок частково відмовляв у притулку певним категоріям українців. А зараз відмовляє у наданні тимчасово...