"Крим SOS" пропонує згадати першу жертву окупації Криму

Захід планується провести 16 березня, в річницю проведення в Криму невизнаного світом референдуму на Софійській площі в Києві.

Решат Аметов. Фото: соцмережі.

Громадська ініціатива "КримSOS" повідомляє про організацію в Києві флешмобу в пам'ять про кримчанина Решата Аметова, який став однією з перших жертв російської анексії Криму. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на krymr.com.

"Окупація Криму не була безкровною. Першою жертвою окупантів став Решат Аметов. Йому було 39, у нього було троє дітей. Два роки тому Аметов закликав пікетувати Раду міністрів Криму і вийшов в Сімферополі на одиночний протест", - нагадують організатори.

"Мета флешмобу - нагадати всім, що кожен може і повинен боротися за справедливість, виконуючи свою справу, і голос кожного з нас надзвичайно важливий", - додають в організації. Взяти участь у флешмобі запрошують активістів, правозахисників, кримчан, які проживають в Києві, і всіх небайдужих до подій, які відбуваються на півострові. Захід планується провести 16 березня, в річницю проведення в Криму невизнаного світом референдуму на Софійській площі в Києві.

Нагадаємо, на початку березня 2014 року 39-річний сімферополець, батько трьох дітей Решат Аметов вийшов на одиночний пікет до будівлі Ради міністрів в Сімферополі, протестуючи проти російського вторгнення до Криму. Під час акції протесту кілька представників так званої "самооборони" Криму скрутили йому руки, посадили в автомобіль і відвезли в невідомому напрямку.

15 березня 2014 року Аметов був знайдений мертвим біля села Суничного Білогірського району. На тілі чоловіка були виявлені численні сліди тортур, а поруч знайшли наручники. Причиною смерті, як встановили пізніше, стало ножове поранення в область ока.

18 березня Аметова поховали на сімферопольському кладовищі. За фактом вбивства чоловіка було порушено кримінальну справу. Глава республіки Сергій Аксьонов заявляв, що представники "самооборони" не причетні до викрадення та вбивства Решата Аметова. Через рік рідним убитого повідомили, що слідство у справі припинено через те, що неможливо встановити виконавців злочину.

Вручатимуть навіть обмежено придатним? Які зміни чекають на українців з 18 травня

вівторок, 30 квітень 2024, 10:30

Новий закон про мобілізацію в Україні набирає чинності з 18 травня, і в ньому дійсно будуть положення, про які попереджають юристи - зокрема, про те, що повістки зможуть "виписувати на коліні". Про це йдеться в матеріалі "РБК-Україна", передають Патрі...

Один із загиблих у Німеччині українців був бійцем 81-ї аеромобільної бригади: Нові подробиці

вівторок, 30 квітень 2024, 10:28

Стало відомо, що один із загиблих у Німеччині українців був бійцем 122-го аеромобільного батальйону 81-ї окремої аеромобільної Слобожанської бригади Збройних сил України. Його імені поки не називають з етичних міркувань.Про це повідомили на сторінці Ко...