Кримінальна схема: В Олександрівській лікарні щотижня заступник міністра МОЗ отримував 50-100 тис грн за операції - Луценко

​Гроші збиралися з пацієнтів за операції і через "свою людину" надходили до Романа Василишина.

Роман Василишин. Фото:www.youtube.com

Заступник голови міністерства охорони здоров'я Роман Василишин щотижня отримував з проведених в Олександрівській лікарні Києва операцій 50-100 тис грн. Гроші він отримував через свою людину - Юрія Серняка, якого було призначено на посаду директора урологічного центру цієї лікарні. Таку схему описав на брифінгу Генпрокурор Юрій Луценко, передають Патріоти України з посиланням на іPress.ua.

"Це була група змовників, в. о. міністра охорони здоров'я пан Василишин, який до того був керівником Олександрівської лікарні, представив колективу цієї лікарні уродженця міста Донецька, Серняка Юрія Петровича, 1962 року народження, який став обіймати посаду директора урологічного центру цієї лікарні та особисто розподіляв лікарів на операції, за кожну з яких лікарі вимагали гроші у пацієнтів і здавали цьому Серняку. Серняк ці гроші акумулював і щотижня, фактично, від 50 до 100 тис грн лише з цього центру отримував заступник міністра", - розповів Луценко.

Він також повідомив, що ці передачі були контрольованими правоохоронцями, оскільки один із працівників урологічного центру співпрацював з правоохоронними органами.

"Ми п’ять разів фіксували отримання міченої частини хабара і вчора, зрештою, під час отримання п’ятого епізоду цього хабарництва був затриманий і Василишин Роман Йосипович, який привіз мічені гроші на дачу своєї доньки і його помічник цієї кримінальної оборудки – Серняк, який зараз дає покази, підтверджуючи повністю цю кримінальну схему", - розповів Луценко.

Він додав, що "можна легко порахувати", про які загальні суми йде мова. "50-100 тис. грн помножте на п'ять разів, ви легко порахуєте", - сказав він. Таким чином мова йде про 250 тис - 500 тис грн загального доходу.

Водночас, Кабінет міністрів вирішив відсторонити від посади заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина.

"До речі, ми прийняли рішення його відсторонити від посади, що є абсолютно логічним", - сказав прем'єр-міністр Гройсман.

"Сядуть, аж загуде. От і починають сидіти. І ніхто їм не допоможе. І я хочу подякувати і СБУ, і ГПУ і НАБУ за те, що вони сьогодні роблять. Треба вичищати і випалювати розпеченим залізом те, що донедавна було "нормальним явищем" – це корупція. І в нафтогазовому секторі, і в медичному секторі, і у владі", - сказав він.

Нагадаємо, що прокуратура міста Києва затримала заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина під час отримання хабаря. Він створив систему поборів з лікарів за можливість проводити операції в Олександрівській лікарні міста Києва.

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...