''Кримінальна столиця'': Аваков назвав найнебезпечніше місто в Україні (відео)

За останні місяці Одеса перетворилася на злочинну столицю України. Миритися далі з кримінальною обстановкою в цьому місті просто неможливо. Про це на брифінгу в Одесі заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Про його словами, в інших містах - Харкові, Дніпрі або Запоріжжі - такої ситуації, як в Одесі, немає, повідомляють Патріоти України.

"Чому сталося так, що професійні рейдери-"активісти" стали невід'ємним атрибутом ділового та політичного життя Одеси? У перший день воєнного стану затримана група з 17 бойовиків, які атакували одне будівництво, в іншому місці нападають на політика... Місцева політична еліта, місцева ділова еліта і управлінська еліта чомусь подумали, що так зручно, чомусь вирішили, що кожна політична група і угруповання повинні мати при собі дві-три "бригади" бойовиків-"громадських діячів", при цьому реальні громадські діячі глибоко "забиті", в тому числі і фізично", – обурився Аваков.

Він підкреслив, що якщо криміногенна обстановка є результатом стилю управління місцевої міської влади або недостатньої уваги адміністрації, то проблему зобов'язані вирішити губернатор Одеської області Максим Степанов і мер Одеси Геннадій Труханов. Якщо ж їм не вистачить власної волі – МВС допоможе їм у вирішенні цієї проблеми

"Жоден юнак з битою, жоден активіст-самозванець не може визначати ступінь правосуддя. І ми будемо до цього рухатися. Дуже шкода, що ми приїжджаємо в Одесу з такою місією, результатом якої буде ряд досить болючих і неприємних перевірок, але, на жаль, це та реакція, на яку держава повинна піти", – запевнив міністр.

Аваков також повідомив про рішення провести поглиблену перевірку економічних схем в Одесі. Для цього будуть залучені фахівці з інших областей та з Києва.

"Я думаю, що дуже нерозумно з боку одеської ділової та політичної еліти привласнювати собі такий сумнівний приз, як "столиця розгулу і кримінального елемента в Україні". Маю велику надію, що цей епізод ми пробіжимо дуже швидко", – підсумував він.

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...