Кримські татари вийдуть на молитву за жертв сталінського геноциду, незважаючи на заборону окупантів

За словами Рефата Чубарова, о 12:00 18 травня в окупованому Криму пропонується проявити повагу до пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу з допомогою молитви - ДУА.

Рефат Чубаров. Фото:Крым.Реалии

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат від БПП Рефат Чубаров закликав кримських татар, які проживають в анексованому Криму 18 травня вийти на молитву про жертв геноциду кримськотатарського народу. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Російські окупанти знову забороняють в Криму проведення 18 травня 2017 року масових меморіальних заходів, присвячених пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу", - написав він.

Меджліс закликає кримськотатарський народ взяти участь в декількох формах меморіальних заходів, присвячених пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

За словами Чубарова, о 12:00 18 травня в окупованому Криму пропонується проявити повагу до пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу з допомогою молитви - ДУА.

"Для здійснення ДУА всі члени сім'ї, що мешкає в приватному (індивідуальному) будинку, виходять до воріт (хвіртки), розташовуються з вуличної сторони і спільно вимовляють ДУА (молитву). Для здійснення ДУА всі члени сімей, що проживають в багатоповерховому будинку, збираються у дворі будинку та спільно вимовляють ДУА (молитву)", - написав він.

"Після здійснення ДУА співвітчизники прямують до встановлених за місцем їхнього проживання пам'ятників або Хатира – таш (пам'ятні камені), де вимовляють молитви. Там же покладаються квіти", - додав Чубаров.

Він закликав кримських татар, які проживають в Сімферополі, прийти до пам'ятного каменя, встановленого у сквері біля залізничного вокзалу.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...