Критична ситуація: Організовано збір допомоги для мешканців Авдіївки (фото)

Українські дипломати тим часом інформують світ про ситуацію в Авдіївці, де ескалація конфлікту загрожує перерости в повномасштабну гуманітарну катастрофу.

Організовано збір допомоги для мешканців Авдіївки. Фото: "Фейсбук"

Ситуація в Авдіївці залишається напруженою після оголошення режиму надзвичайного стану і початку евакуації. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook волонтер, священик Петро Дудник, передають Патріоти України.

За його словами, в замерзаюче місто доставили хліб для роздачі людям, а підрозділи ДержНС "організували гарячий чай і кашу". "Ночью удалось подключить Авдеевский Коксохим к резервным генераторам и от завода пошло тепло в квартиры горожан. Но топлива для поддержки завода осталось на три часа. Ситуация очень напряженная… На улице мороз -17С. Через несколько часов дома остынут, перемерзнет отопление и всё… Скорей всего массовая эвакуация начнется к ночи...", - написав Дудник.

Він зазначив, що оголошений режим тиші так і не настав. "Мы готовы. Хотя честно, страшно, когда "грады" ложатся от тебя за пару сот метров… Продолжайте пожалуйста молиться. Ситуация критическая", - додав волонтер. У свою чергу перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила у Facebook, що нардепи організували збір гуманітарної допомоги в Авдіївку.

"З колегами, Іриною Луценко і Марією Іоновою збираємо допомогу для Авдіївки. Губернатор Павло Жебрівський каже, що зараз найбільша потреба в польових кухнях, солярці, теплих ковдрах і продуктах. У найближчі години машину гумдопомоги доставить в Авдіївку син Ірини та Юрія Саша Луценко, який часто мотається на фронт, до хлопців, з якими служив у 2014 поблизу Пісок. Хто хоче допомогти і також приєднатися.., телефонуйте помічникові Ірини Луценко (0674110505 - Максим), будемо дуже вдячні. Координуємо зусилля з регіональною владою та Міністерством з питань окупованих територій допомоги Авдіївки", - написала вона

"Ключове – це щоб бойовики припинили обстріли і дали провести ремонтні роботи. Українські дипломати тим часом інформують світ про ситуацію в Авдіївці, де ескалація конфлікту загрожує перерости в повномасштабну гуманітарну катастрофу", - додала Геращенко.

Прийшли "заступитися" за товаришів: На Закарпатті суперечка між ромами й працівниками ТЦК переросла у стрілянину (відео)

субота, 4 травень 2024, 13:28

На Закарпатті сталася стрілянина біля Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) в місті Виноградів. Про це повідомила місцева поліція, передають Патріоти України. Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом кон...

Познайомились на передовій: Ексдепутатка парламенту Норвегії, яка воює за Україну, вийшла заміж за українського військового

субота, 4 травень 2024, 13:14

Сандра Андерсен Ейра, колишня депутатка Стортінгу, яка бореться за Україну від початку повномасштабного вторгнення, вийшла заміж за командира "Джабарі". Пропозицію коханій військовий зробив ще торік, а 24 квітня вони одружилися. Церемонія пройшла в тіс...