Куди дивиться НАБУ? Або "золоті" унітази не закінчуються: Компанія з одним працівником виграла колосальний конкурс в "Укрзалізниці"

На рахунку ТОВ «Світ Постачання» вже 25 мільйонів гривень, виграних на державних тендерах. Зовсім непогано, як для фірми, прописаної десь в квартирі на Київщині.

"Укрзалізниця" дуже дорого вирішила модернізувати вагони. Ілюстрація: zbk.org.ua.

«Українська залізнична швидкісна компанія», що входить в структуру ПАТ «Українська залізниця», провела тендер на проведення «модернізації окремих частин інтер’єрного оздоблення електропоїздів HRCS2» очікуваною вартістю 3,98 млн. грн. Згідно тендерної документації цією «модернізацією» є встановлення облицювання 180 унітазів в швидкісних поїздах «Hyundai Rotem», передають Патріоти України.

До складу цього «облицювання» входить кришка унітазу, кільце унітазу та огорожа ніші унітазу, виготовлені з композиційних матеріалів та нержавіючої сталі. Все це добро було оцінено в понад 20 тисяч грн. за комплект з монтажем.

Тендер по «модернізації» туалетів розіграли 2 компанії з різницею в цінах в 5 тисяч грн.: ТОВ «Світ Постачання» та ТОВ «Сінерджи».

Остання в своїй документації вказала, що не має ні автотранспорту, ні складських приміщень для виконання контракту, а у випадку перемоги укладе договір з одним з міжнародних перевізників для постачання товару від виробника.

ТОВ «Сінерджи» подало досить цікаву довідку про наявність працівників, де на початку довідки вказується, що фірма має необхідний штат кваліфікованих працівників для монтажу облицювання, а потім зазначено, що фірма не подає звітність 1-ДФ так як не використовує працю осіб «на умовах, передбачених законодавством».

До того ж ТОВ «Сінерджи» зареєстровано в житловій квартирі в Києві, по вулиці Лебедєва-Кумача 7-В. Власниками компанії є мешканець Донецька Олександр Богданюк, Макіївки – Марія Єрмоленко та киянин Юрій Подолянчук, в квартирі якого і приписане ТОВ «Сінерджи».

Абсолютно ідентична історія і в переможця тендеру ТОВ «Світ Постачання»: співвласником і директором фірми є Степан Халепа з окупованого Донецька, а зареєстрована компанія в квартирі №52 по вулиці В’ячеслава Чорновола 33/30 в Києві.

При цьому фірма вже 3 роки успішно «співпрацює» з Укрзалізницею. Раніше ТОВ «Світ Постачання» зокрема поставляло на УЗ сіль, гіпсокартон, склопакети, дозатори для мила і десятки інших найменувань.

Для тієї ж філії «Українська залізнична швидкісна компанія» ТОВ «Світ Постачання» також нібито виготовило на замовлення 20 комплектів нижньої частини обшивки кабіни електропоїзду Hyundai по 185 тисяч грн. за одиницю. Тоді «конкурентом» улюбленця залізниці також було ТОВ «Сінерджи».

Згідно податкової звітності, наданої учасником в наступних тендерах, офіційно на підприємстві окрім директора працює тільки 1 робітник, а загальна їх зарплата складає близько 10 тисяч грн. на місяць на двох.

До того ж ТОВ «Світ Постачання» не мало права юридично укладати договір з Укрзалізницею на розробку обладнання для електропоїздів адже згідно зареєстрованих КВЕДів фірма може здійснювати тільки торгівельні операції, а не виробництво.

Тепер на рахунку ТОВ «Світ Постачання» вже 25 мільйонів гривень, виграних на державних тендерах. Зовсім непогано, як для фірми з двома працівниками, прописаної десь в квартирі на Київщині.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...