Після пожежі штабу Майдана минуло чотири роки: Як всередині облаштовують Будинок профспілок (фотофакти)

В двох залах на першому і другому поверхах розміститься Кімната пам'яті подій Революції Гідності, з окремим входом і ліфтом.

Ремонт у Будинку профспілок. Фото: ABCnews.

Бетонний каркас постраждалого від пожежі Будинку профспілок посилили за допомогою сталевих конструкцій. Фасад будівлі відремонтували і утеплили, він повністю засклений з третього по дев'ятий поверх. Про це повідомляє ABCnews, передають Патріоти України.

"Справжній виклик - відновити будівлю, побудовану за радянськими нормами в 1970-і роки, відповідно до актуальних вимог інженерії та безпеки. Але в результаті спільної роботи великої кількості людей - проектувальників, будівельників, служби замовника та інших фахівців - нам це вдалося" , - розповів головний інженер проекту Будинку профспілок, керівник Інженерного центру Українського центру Сталевого Будівництва, Артем Білик.

За його словами, велику увагу приділили функціональному наповненню Будинку профспілок. "Тут замінили систему опалення, з'явилися системи вентиляції, кондиціонування, димовидалення, протипожежна сигналізація та інші. Також в будівлі оптимізували шляхи евакуації: з'явилися пожежні ліфти вантажопідйомністю 1000 кг з тамбурами, встановлені протипожежні двері, які розділяють будівлю на відсіки", - пише видання.

Крім того, Будинок профспілок обладнали спеціальними санвузлами, ліфтами, підйомниками і пандусами для мало мобільних груп населення. Наразі у будівлі проводяться внутрішні роботи з третього по дев'ятий поверх. "Було вирішено проводити внутрішні роботи, починаючи з верхніх поверхів. Це зручніше з точки зору логістики, перший поверх зараз частково виконує функцію складу будматеріалів", - пояснив Білик.

Як зазначає видання, практично готові кабінети і місця загального користування з дев'ятого по п'ятий поверхи. На четвертому - покладена плитка на підлогу в коридорах і ламінат в кабінетах, зроблені стіни, завершується монтаж стельових систем.

Приміщення на перших двох поверхах будуть віддані під громадську та, можливо, комерційну функції. Зокрема, в двох залах на першому і другому поверхах розміститься Кімната пам'яті подій Революції Гідності, з окремим входом і ліфтом.

Відремонтований фасад Будинку профспілок, що постраждав від пожежі під час Революції Гідності раніше планували відкрити до 1 березня, однак потім перенесли відкриття. Будинок профспілок згорів у ніч на 19 лютого 2014 року під час масових акцій протесту в Києві. Будівлю, яку активісти використовували як штаб Національного опору, під час штурму Майдану підпалили силовики.

Зливав ворогу позиції ЗСУ: Настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави

четвер, 25 квітень 2024, 9:59

Настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП митрополита Арсенія, який поширював інформацію про розташування Сил оборони України, взяли під варту, передають Патріоти України. Дослівно: "За клопотанням прокурорів Донецької обласної прокуратури уродженцю Респуб...

"Секс веде до... тероризму": У Росії закликали боротися зі сферою інтимних послуг

четвер, 25 квітень 2024, 9:57

Член громадської ради при ГУ МВС РФ у Москві Юрій Шаркович стверджує, що понад 10% росіян зайняті у сфері інтимних послуг, передають Патріоти України. Як розповіли у Telegram-каналі SOTA, про це він заявив на форумі так званої «ліги безпечного інтернет...