Культ особистості по-пострадянськи: У Казахстані винахідлива жінка обклеїла портретами президента будинок, щоб захиститися від знесення

​У будинку Несипкуль Уябаєвої проживає семеро людей, серед яких двоє неповнолітніх, проте будинок планують знести, формулюючи це «державними потребами».

Несипкуль Уябаєва і її "лінія захисту". Фото: hardnews.info.

В Астані місцева жителька обклеїли зовнішні стіни приватного будинку, в якому вона проживає, портретами президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, щоб уберегти будинок від знесення, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Несипкуль Уябаева роздрукувала на кольоровому принтері 91 портрет президента в надії зберегти своє житло, розташоване в колишньому садівничому товаристві «Травневе» і вказане в плані зносу.

«Чому я повісила цей портрет, тому що чиновники не бояться Бога, нікого, нехай бояться нашого президента. Наш президент тримає ж політику свою, щоб народ добре жив, щоб наше майбутнє, все красиво було, на вищому рівні, а тут вони нас викидають на вулицю, відбираючи наші власні землі», - каже Несипкуль Уябаєва.

У будинку проживає семеро людей, серед яких двоє неповнолітніх, проте будинок планують знести, формулюючи це «державними потребами». Раніше регіональний орган виконавчої влади в країні пропонував виплатити власникам будинку компенсацію в «400 доларів», потім сума зросла до 4,7 мільйона тенге, а й цієї суми не вистачає на покупку житла.

Колишнє садівниче товариство «Травневе» розташоване в межах Астани і за останні десять років відбувається процес поглинання дачних масивів, в яких люди проживають на постійній основі.

"Західні країни охопить хаос громадянської війни": Ілон Маск "спрогнозував", що чекає на Європу

середа, 24 квітень 2024, 12:39

Західні країни рано чи пізно захопить хаос громадянської війни. Про це заявив у соцмережі Х американський мільярдер Ілон Маск. Таким чином він відреагував на публікацію канадського професора Гада Саада, який спрогнозував конфлікт через міграційну політ...

Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:27

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України. Інтерне...