Культурний Пітер в шоці: Чотири відомі краєзнавці пішли з топонімічної комісії Петербурга через присвоєння мосту імені Кадирова

Вони обурені тим, що губернатор Георгій Полтавченко підписав постанову про перейменування моста, не дочекавшись закінчення терміну офіційного ознайомлення громадян з його проектом.

Міст імені Кадирова став причиною виходу чотирьох краєзнавців зі складу топонімічної комісії Петербурга. Ілюстрація:newsru.com

Чотири члени топонімічної комісії при уряді Санкт-Петербурга заявили про вихід з її складу в зв'язку з тим, що міст через Дудергофський канал був названий на честь покійного президента Чечні Ахмата Кадирова. Про це повідомило російське агентство Интерфакс, яке отримало письмове звернення незгодних, передають Патріоти України.

Як наголошується в листі, підписаному чотирма петербурзькими істориками, вони обурені тим, що губернатор Георгій Полтавченко підписав постанову про перейменування моста, не дочекавшись закінчення терміну офіційного ознайомлення громадян з його проектом.

Топонімічна діяльність, заснована на "задоволенні нагальних політичних потреб", неприйнятна, вважають краєзнавці. Вони відзначили, що міст Ахмата Кадирова знаходиться в оточенні вулиць, названих на честь адміралів і маршалів війни, пов'язаних з Ленінградом.

Автори листа нагадали, що в січні 2015 року Полтавченко не вважав за необхідне увічнення імені Кадирова в топоніміці Петербурга.

Пропозицію про присвоєння імені Кадирова вулиці або мосту висунув депутат Законодавчих зборів Петербурга Віталій Мілонов. 30 травня за цю назву проголосували дев'ять членів топонімічної комісії міста, шестеро виступили проти, ще двоє утрималися.

Жителі Санкт-Петербурга направили міській владі онлайн-петицію з вимогою не називати міст на честь Кадирова. Однак цю петицію муніципалітет відмовився розглядати.

16 червня губернатор Санкт-Петербурга Георгій Полтавченко офіційно назвав міст через Дудергофський канал ім'ям екс-президента Чечні.

18 червня на мосту невідомі вивісили банер з висловлюванням Кадирова: "Вбивайте стільки росіян, скільки зможете".

Одеський суд повернув державі найбільше штучне озеро

вівторок, 30 квітень 2024, 21:41

Господарський суд Одеської області зобов’язав повернути у власність державі найбільше штучне озеро України. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура, передають Патріоти України. Йдеться про озеро Сасик (Кундук) площею 20 тис. га. Воно розташоване ...

Дружина Луніна зізналася, що переживає українець на вулицях в Іспанії

вівторок, 30 квітень 2024, 21:32

Анастасія, дружина голкіпера Реала Андрія Луніна, розповіла про ставлення іспанців до футболіста, передають Патріоти України. За словами дівчини, українця стали більше впізнавати після того, як Лунін відмінно зіграв проти Манчестер Сіті в Лізі чемпіоні...