"Квітковий прапор України" потрапив у Книгу рекордів Гіннеса (відео)

Квітковий жовто-блакитний килим має площу 13 тисяч 57 квадратних метрів

Прапор з квітів. Фото: "Гордон.ua"

На День прапора України було встановлено світовий рекорд зі створення найбільшого квіткового килиму, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Укрінформ". Частиною килима стали квіти, які виростили у себе понад 5800 учасників акції.


"На День прапора України - 23 серпня - ми встановили світовий рекорд Гіннеса - 13 тисяч 57 кв. м квіткового килиму. Наступного дня, 24 серпня, цей рекорд було внесено ще і до Національного реєстру рекордів України. Він був на 8 кв. м більше через те, що квіти розпустилися, і становив 13 065 кв. м", - сказав керівник проекту Всеукраїнської акції "Прапор України - прапор миру!" Сергій Лисенко.

Лисенко розповів, з якими проблемами зіштовхнулися активісти у процесі боротьби за досягнення рекорду. "Тяжко дався цей рекорд. Було задіяно багато людей. 300 тисяч квітів з 1,5 мільйона загинули. Ми анонсували килим на 15 тисяч кв. м, але не всі квіти, які вирощували з нагоди акції, були у належному стані. Але все одно рекорд відбувся, і ми перші у світі".

Три дні залишався в комі: 27-річний суперважковаговик помер після першого нокауту в кар'єрі (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:35

Конголезький суперважковаговик Арді Ндембо помер після поразки нокаутом від кубинця Нестора Сантани. Про це повідомляє промоутерська компанія Viva Promotions, передають Патріоти України. Бій Ндембо — Сантана відбувся 5 квітня в межах шоу Team Combat Le...

"Ти дискредитуєш наш сектор": Вболівальник "Карпат" прогнав з фанатської трибуни давнього соратника Медведчука (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 18:55

Під час вирішальної гри львівських «Карпати» з «Полтавою» за право грати в Українській Премʼєр-Лізі (УПЛ) на фанатському секторі львівʼян було помічено політика Ігоря Шурму, повідомляють Патріоти України. Він був членом СДПУ(о), народним депутатом Укра...