Київська школярка підкорила Китай, обійшовши 110 конкурентів з 99 країн світу (фото)

Євгенія з Васильківщини перемогла у міжнародному конкурсі "Китайський міст".

10-класниця Київської гімназії східних мов 15-річна Євгенія Халабаджах перемогла у міжнародному конкурсі "Китайський міст". Змагалися 110 учасників з 99 країн світу, інформують Патріоти України. Дівчина отримала грант на рік безкоштовного навчання в одному із китайських вузів.

"У конкурсі бере участь молодь від 15 до 21 роки. Я була наймолодшою учасницею. Змагання проходило у три етапи. Перевіряли знання китайської мови, культури та історії. Найбільше сподобався конкурс талантів. Показала на ньому китайський танець. Не тямила себе від щастя, коли дізналася, що стала переможницею", - розповіла Євгенія Халабаджах.

"У Китаї була втретє. Коли раніше спілкувалася з місцевими, вони завжди питали: "Україна? А де це? Поряд з Росією?". Тепер знають набагато більше про нашу країну. Цього разу підкорила Китайську стіну і розгорнула там український прапор. Сподобалося у пекінському Музеї їжі. Спробувала там страви, які готували тисячу років тому", - додала вона.

У Києві однокласники привітали Євгенію з перемогою.

"До Києва повернулася вночі, тому однокласники не зустрічали. Наступного дня у школі скасували уроки через проблеми з опаленням. Та однокласники прийшли до школи, щоб мене привітати. Про поїздку розповідала їм кілька годин", - розповіла школярка.Конкурс "Китайський міст" – це змагання для учнів і студентів з усіх країн світу, метою якого є популяризація китайської мови і культури. Він дає можливість учасникам показати свій рівень володіння китайською мовою, знання в галузі історії, мистецтва, географії, музики, літератури Китаю.

Джерело: Газета.ua

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...