Леви з каплиці Боїмів охоронятимуть малого: У Центрі Львова з’явився неофіційний символ польського Вроцлава (фотофакти)

Безперечно, столиця Галичини таким чином отримала ще одну туристичну принаду.

1 липня у Львові встановили і урочисто відкрили бронзову статуетку Вроцлавського гнома, який з деяких часів є символом цього міста. Мер Рафал Дуткевич подарував гномика побратиму-Львову.

Як передає прес-служба ЛМР, за словами Дуткевіча бронзових вроцлавців вже чимало по всьому світу. Мер Львова Андрій Садовий сказав, що леви з каплиці Боїмів будуть стерегти нашого гномика.

"Говорячи «нашого», я маю на увазі львівсько-вроцлавського. І це приклад того, що міграція відбувається в дві сторони: багато громадян України проживає у Вроцлаві й відчувають себе, як вдома. З цієї причини я дуже щасливий. А цей гном вибрав протилежний напрямок і відправився з Вроцлава до Львова, де люди теж відчувають себе, як вдома", - сказав Садовий.

«Це історія, яка почалася, якщо говорити про цих гномиків, у 2005 році. Їх більше, ніж 300, і є вже кілька десятків по всьому світу. Я дуже радий, що сьогодні він є також у Львові, тому що є в Вашингтоні, Рейк'явіку, Дрездені, Вільнюсі, Каунасі. А сьогодні в найважливішому і найкрасивішому місці і, без сумніву, в одному з центрів світу», - наголосив пан Рафал Дуткевич.

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...

В Україні чоловікам, які не сплачують аліменти, скасують відстрочку: Чому це рішення є справедливим

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:22

Відповідно до нового закону про мобілізацію, багатодітні чоловіки, які мають борги за аліментами, втрачатимуть право на відстрочку. Це справедливо стосовно тих батьків, які ухиляються від утримання дітей, але використовують їх як привід для відстрочки ...