Лікарі в паніці: У Росії - епідемія педикульозу

Санітарні лікарі пояснюють феноменальне поширення вошей серед росіян вкрай низьким рівнем профілактичних заходів, а також зростанням кількості бомжів через економічну кризу.

Доросла людська воша. Фото:medprice.com.ua

Російські санітарні лікарі б'ють на сполох в усі дзвони: у країні повним ходом розвивається небувала епідемія педикульозу. Через нехтування елементарними гігієнічними правилами у щоразу більшої кількості мешканців РФ знаходять вошей. Про це повідомляє уральське видання 66.ru, передають Патріоти України.

Про загрозливу ситуацію журналістам розповіла головний державний санітарний лікар Росії Анна Попова. За її словами, небезпека далеко не в тому, що, схоже, всі росіяни скоро почнуть масово чухатися. Все набагато серйозніше - країні загрожує епідемія висипного тифу, який розносять ці небезпечні комахи.

Торік в Росії було офіційно зареєстровано близько 280 000 випадків педикульозу, - розповіла Анна Попова. - Різке зростання вошивості відзначено у населення 22 регіонів країни.

Усього по Росії показник становить 6%, проте в окремих регіонах захворюваність педикульозом виросла в рази! Так, в Карачаєво-Черкесії кількість вошивих громадян збільшилася на 500%, в Якутії - на 92%, в Амурській області на 50%, у Волгоградській на 34%.

Не набагато краща ситуація навіть у столиці: у Москві кількість вошивих збільшилася на 11%, а в Санкт-Петербурзі - майже на 4%.

Санітарні лікарі пояснюють феноменальне поширення вошей серед росіян вкрай низьким рівнем профілактичних заходів, а також зростанням кількості бомжів через економічну кризу.

Щоб врятувати країну від неминучої епідемії висипного тифу, медики рекомендують негайно зайнятися профілактикою педикульозу, його лікуванням та обов'язковою санітарно-просвітницькою роботою серед населення.

Зрозуміло, для всього цього потрібні гроші, яких у бюджеті немає. Де держава знайде кошти на закупівлю дезінфекційного обладнання, відповідних препаратів і агітаційних матеріалів - поки невідомо.

Крім того, виникає чисто організаційна проблема проведення масових профілактичних оглядів населення в містах і селах.

Помилкою було б вважати, нагадують лікарі, що воші вражають тільки соціально незахищені верстви населення. Так, всього рік тому в Єкатеринбурзі через епідемію педикульозу довелося тимчасово закривати місцеву елітну гімназію "Корифей," де навчалися діти досить забезпечених городян, пише видання.

Уряд продовжив на місяць відстрочки від призову працівників підприємств: Що це означає

вівторок, 7 травень 2024, 16:52

У вівторок, 7 травня, Кабінет Міністрів ухвалив рішення продовжити на місяць термін дії чинних відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації працівників підприємств. Про це йдеться на сайті Міністерства економіки України, передають Пат...

Мобілізація в Україні по-новому: Експерт назвав ймовірну кількість чоловіків, яких призвуть

вівторок, 7 травень 2024, 16:26

В Україні можуть мобілізувати кожного 10-го чоловіка відповідного віку. Таке припущення в коментарі для ТСН висловив колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов, передають Патріоти України. "Є оціночні судження, що в Україні мо...