"Лікарня непридатна, розвалена і зруйнована. Пацієнти сплять на вулиці": Адвокат Умерова про умови утримання у "психушці"

Марк Фейгін, який захищає інтереси Ільмі Умерова, наголосив, що у психіатричному стаціонарі №1 Сімферополя абсолютно неприйнятні умови для пацієнтів.

Ільмі Умеров. Фото:ua.112.ua

У психіатричному стаціонарі №1 Сімферополя, де на примусовій експертизі знаходиться заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров, неприйнятні умови для пацієнтів. Про це Обозревателю повідомив його адвокат Марк Фейгін, передають Патріоти України.

"Ця лікарня непридатна, абсолютно розвалена і зруйнована. Пацієнти, які постійно перебувають на лікуванні та обстеженнях, сплять на вулиці і під навісом (Умеров лежить в палаті - ред.). Пояснення таке, що один з корпусів демонтується, подіти їх нікуди", - розповів адвокат.

Він зазначив, що Умеров повинен терпіти такі умови (шум тощо), не дивлячись на те, що початкова амбулаторна психіатрична експертиза, за словами слідчих, повинна була зайняти не більше 3 годин.

"А потім від слідства було подано клопотання про застосування стаціонарної примусової експертизи. Сімферопольський суд задовольнив його. Була негайно подана апеляційна скарга на це рішення, і її розгляд очікується в кінці тижня. Теоретично, вона може бути відхилена, а Умеров сьогодні вже 13 день знаходиться в цій лікарні", - сказав Фейгін.

Адвокат додав, що очевидним є ряд професійних порушень, які він з колегами має намір оскаржити.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...