Ліквідований УПА: У Києві облили червоною фарбою могилу генерала Ватутіна (фото)

Активісти вимагають демонтажу монумента, але могила не потрапляє під дію закону про декомунізацію.

Пам'ятник Ватутіну облили червоною фарбою. Фото:kp.ua

Багатостраждальний пам'ятник радянському генералу Миколі Ватутіну в Києві в черговий раз облили червоною фарбою. В цьому році в Маріїнському парку відзначилися активісти радикальних організацій С14, "Традиція і порядок", "Правий сектор" та інших. Про це пише kp.ua, зазначають Патріоти України.

Крім того, активысти встановили на могилі власний напис - "Слава воїнам УПА за ліквідацію ката". Під час акції вигукували, що справжніми героями є Шухевич і воїни УПА.

Трохи пізніше біля пам'ятника з'явилася колона прихильників "Опозиційного блоку" на чолі з їх лідером. Природно, зав'язалася бійка. Під час бійки хтось із присутніх розпорошив сльозогінний газ.

При цьому постраждала член правління Національної платформи "Жінки за мир" Галина Кулик. У жінки діагностували опік очей другого ступеня і хімічний опік обличчя першого ступеня.

Поліцейські затримали одного з учасників організації С14, він виявився військовослужбовцем. Але, як стало відомо пізніше, його вже відпустили.

Самі ж члени радикальних організацій хочуть, щоб влада Києва виконувала Закон про декомунізацію і прибрала з вулиць такі пам'ятники, мовляв, місце їм у музеї, а не в центрі столиці.

Але домогтися цього у націоналістів, швидше за все, не вийде. Як пояснили в Українському інституті національної пам'яті, пам'ятник генералу Ватутіну біля Верховної Ради не підлягає демонтажу, бо він був одним з учасників боротьби за визволення України від нацистських загарбників, тим більше що це не просто пам'ятник, а могила генерала. А за словами Володимира В'ятровича, в такому випадку пам'ятники не демонтують.

Так що можна очікувати, що і в наступному році пам'ятник генералу Ватутіну радикали знову обіллють фарбою і додадуть роботи комунальним службам. Останні вже встигли натренуватися витирати фарбу в найкоротші терміни.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...