Літають уламки, падають дерева: На Австралію обрушився жахливий ураган Деббі (відео)

Десятки тисяч жителів прибережних районів австралійського штату Квінсленд було евакуйовано.

На Австралію обрушився ураган Деббі. Фото: bigmir) net.

Потужний тропічний циклон Деббі, який викликав руйнування на островах біля берегів Австралії, обрушився на узбережжя австралійського штату Квінсленд, принісши з собою ураганний вітер, швидкість якого досягає 263 км/ч, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Очевидці повідомляють, що в місті Боуен в повітрі літають уламки, а в самому місті немає електропостачання. Жителі Ерлі-Біч в соціальних мережах пишуть, що в місті падають дерева, а у деяких будинків починають хитатися дахи.

Раніше десятки тисяч жителів прибережних районів були евакуйовані.

Так виглядає зона циклону з борту Міжнародної космічної станції:

Метеорологічне бюро Австралії присвоїло Деббі четверту категорію з п'яти, попередивши, що ураган набирає силу в міру наближення до узбережжя. Влада заявляє, що це найпотужніший циклон за останні шість років.

Організовано склади з продовольством і пальним, армія приведена в стан готовності для допомоги постраждалим.

Прем'єр-міністр штату Квінсленд Анастасія Палащук сказала, що, наскільки їй відомо, це наймасштабніша евакуація за всю історію штату. "Це не циклон, а чудовисько", - сказала прем'єр.

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...

У WhatsApp поширюється нова шахрайська схема: Українцям розповіли, як вберегтися

четвер, 28 березень 2024, 10:48

У месенджері WhatsApp поширюється нова шахрайська схема, мета якої - отримати доступ до акаунтів користувачів. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації, передають Патріоти України. Зазначається, що користувачі отримують повідомлення з посиланням ...