Циклон з Румунії, який наробив лиха на Західній Україні, рухається вглиб країни, - синоптики

Основні сили циклон уже розтратив, так що переживати не варто - пройдуть тільки короткочасні дощі та град, місцями невеликі грози.
На Західній Україні циклон наробив лиха. Фото: соцмережі.

Днями погода на Західній Україні різко змінила свій літній настрій - з спеки під +30 температура опустилася на десяток градусів, на вулиці завив вітер, посипав град і зачастили зливи. У деяких областях затопило двори і поля, на Закарпатті градом побило дахи і автомобілі. Побачивши знімки з наслідками негоди, жителі інших областей злякалися. Однак, як розповіли синоптики, нічого такого страшного більше не станеться, передають Патріоти України.

Циклон, що прийшов з півдня, 15 червня відправляється через центральну частину на схід країни. Але основні сили він уже розтратив, так що переживати не варто - пройдуть тільки короткочасні дощі та град, місцями невеликі грози.

- Циклонна депресія, яка накрила західну Україну в останні дні, сформувалася над Балканами і Чорним морем. Ця тепла волога маса, враховуючи високі температури вдень, забезпечила град і шквали вітру на Закарпатті та шквали і зливи на Львівщині, - розповіла в.о. начальника відділу метеопрогнозів Львівського регіонального центру з гідрометеорології Олена Смалюх.
У зв'язку з візитом такого гостя довелося оголошувати штормове попередження в очікуванні сильних і дуже сильних опадів, які обрушилися на західні області пару днів назад.
Хоч погода - дама примхлива і зі своїми секретами, передбачити її характер складно, але синоптики зазначають, що зазвичай атмосферні фронти, що наступають на Україну з півдня, як раз і забезпечують затяжні сильні зливи, а гості з півночі відзначаються короткочасними грозовими дощами. Але все може бути і по-іншому.
- Цей циклон набирав свою силу над Середземним морем і сформувався над Чорним - більш загрозливим він був для Румунії, повітряні маси затрималися і над західними кордонами України, - зазначають львівські метеорологи. - 15 червня вони йдуть на центр і схід країни, де також будуть короткочасні, місцями - короткі грозові, дощі. Але таких злив, як на заході, не чекайте - все буде спокійніше.

Найближчим часом на західній Україні погода буде хмарною, без істотних опадів з досить високою, до +29, температурою вдень. У східній - сухо і жарко, +30, на півдні - також без опадів, вище +30. На півночі і в центральній частині дощі, місцями - грозові, температура комфортна - + 25- + 28.

З понеділка ті ж атмосферні фронти, але вже з зовсім іншим характером, почнуть рух назад зі сходу через центр на захід України і знову принесуть дощі, град і грози.
За повідомленням Українського гідрометцентру, з кінця наступного тижня опади припиняться, а температура почне зростати - до +30. Невелике зниження температури на 3-4 градуси очікується 22 червня в зв'язку з короткочасними дощами.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...