"Любовь прошла и деньги кончились": У Росії позбавляють пільгового житла сім'ї бойовиків Л/ДНР

Біженці можуть залишатися при умові, якщо знайдуть роботу у РФ.

Ілюстрація:http://nv.ua/

У Казані чиновники виселяють біженців з Донбасу з пунктів тимчасового розміщення. Про це повідомляють місцеві ЗМІ, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Як зазначається, згідно з рішенням уряду РФ, з 5 грудня право на проживання в таких пунктах мають лише сім'ї з неповнолітніми дітьми, які мають не більше одного працездатного члена сім'ї, і самотні непрацездатні громадяни, які постійно проживають в Донецькій і Луганській областях України.

За словами міністра праці, зайнятості та соціального захисту Татарстану Ельміри Закірової, втікачі від війни можуть знайти житло, якщо вийдуть на роботу, адже в республіці "близько 2,5 тис. вакансій з наданням місця проживання".

"Це або службове, або орендоване, або відомче житло. Є всі можливості не просто працевлаштуватися, а й проживати. Причому вакансії пропонують великі промислові підприємства. Можна знайти роботу і в селі. Тим, хто готовий переїхати в сільську місцевість, пропонуються будинки для проживання сім'єю"- зазначила вона.

Також Закірова розповіла, що з початку АТО на Донбасі в Татарстан приїхали близько 9000 біженців, зараз же залишилося 150 від втікачів війни. У той же час жінки-біженки, серед яких є і дружини бойовиків, які зараз воюють на Сході України, запевняють, що не можуть працювати, адже їм немає на кого залишити маленьких дітей.

"По суті, нас не виганяють на вулицю, ні, нам пропонують знімати квартиру там же, але за гроші. Наприклад, однокімнатну квартиру оцінили в 11 тисяч 500 рублів. Працювати я поки не можу, не маю з ким залишити маленького, не можу кинути його на старших дітей - вони діти"- поскаржилася одна з переселенок, дружина бойовика з Горлівки Валентина, маленькій дитині якої виповнився рік.

За її словами, вона недавно повернулася з рідного міста, де відвідувала чоловіка:

"Я не для того народжувала дітей, щоб вони загинули під обстрілом ... Там йдуть серйозні бої".

Інша біженка, Наталія Ніколаєва з Донецької області розповіла, що її виселяють через штамп в паспорті про шлюб. Жінка має трьох дітей - 4, 6 і 10 років, але запевняє, що не бачила батька своєї старшої дитини вже вісім років.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...