Люди, які мають дітей, живуть довше, ніж бездітні, - дослідження вчених

Вчені з'ясували, що діти продовжують життя своїм батькам на два роки.

Діти продовжують своїм батькам життя. Фото: ЖЖ.

Наявність дітей продовжує життя, повідомляють вчені з Каролінського інституту в Швеції. Результати своїх досліджень вони опублікували в журналі Journal of Epidemiology & Community Health, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Для свого експерименту дослідники зібрали дані про тривалість життя 1,5 млн осіб похилого віку зі Швеції, народжених в 1911-1925 роках, їх родинний стан, кількість і стать дітей.

В результаті виявилося, що з урахуванням всіх факторів, які впливають на тривалість життя, ризик смерті виявився нижчим серед тих, у кого була хоча б одна дитина, – причому більшою мірою для чоловіків, ніж для жінок.

Так, в 80 років чоловік без дітей міг розраховувати прожити ще 7 років, тоді як чоловік з дітьми – 7,7 року. Жінки ж у цьому віці могли прожити ще 8,9 і 9,5 року відповідно.

Такі результати дослідження вчені пов'язують з кількома причинами. По-перше, дорослі діти дбають про батьків. По-друге, поява дітей часто приводить до здоровішого способу життя, що благотворно позначається на її тривалості.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...